Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

PMO Analyst – Portfolio Reporting

Linköping, Sweden
Closing date: 7 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll. 

Din roll

Som PMO-analytiker tillhör du tjänsteområdet Development inom Saab Group IT och ingår i Project Management Office-teamet där du ansvarar för specifika utvecklingsinsatser, både själv och tillsammans med teamet. Du arbetar under en linjechef. Framgång i rollen grundas i effektivt samarbete, aktiv kommunikation och förmåga att maximera nyttan av teamets tid och insats.

I rollen som PMO Analyst har du arbetsuppgifter som:

  • Uppföljning och rapportering av status och trender i IT-portfölj
  • Inhämtning och sammanställning av PMO-projektdata och information
  • Finansiell insyn och förståelse av Group IT-portfölj och Saabs ekonomiska modell
  • Visualisering, facilitering och planering av utbildningsinsatser
  • Vidareutveckling av PMO-kommunikation, samt Group IT PMO-tjänster och processer i samarbete med PMO-teamet
  • Support och stöd till kunder och arbetsgrupper inom Saab Group IT
     

Du kommer oftast att ha kontakt med och stödja tvärfunktionella IT-team som arbetar med och ansvarar för flera IT-kompetensområden.

Din profil

Vi lägger stor vikt vid att du är resultatinriktad med ett stort leveransfokus, har insyn och erfarenhet av olika metodiker inom projektledning och förståelse av det agila arbetssättet.

Kommunikation är en av dina främsta styrkor, du har stor vana av att anpassa ditt budskap och skapa innovativa sätt att nå fram, visualisera och dokumentera ditt arbete i diverse plattformar och med hjälp av olika verktyg. Du har analytisk förmåga och förstår hur IT och affärsverksamhetens initiativ drivs av innovation och nya teknologier samt av en smart administration.

Vi ser också att du är van vid att arbeta systematiskt och strukturerat samt upprätthålla en god relation med alla intressenter och kunder. Du har ett businessperspektiv och vana att arbeta enligt strategiska samt finansiella mål. 

Som kollega på Saab Project Managment Office bidrar du till en kollaborativ arbetsmiljö och uppskattar transparens, vänlighet och tillit som är centrala värden i Saabs kultur. Du blir en del av en organisatorisk transformation baserad på flexibilitet, nya utveckling av tjänster och bästa ”way of working”. Saab förnyas och behöver kompetenta och engagerade medarbetare!
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Våra värderingar kan du läsa om här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.