Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Power Electronics Design Engineer

Göteborg, Sweden
Closing date: 21 June 2024

Vill du arbeta på en kreativ arbetsplats och bidra till säkrare samhällen?

Vi söker en kollega till vårt team som utvecklar kraftsystem/elektronik för radarprodukter i Göteborg.

Gruppen ansvarar för utveckling av kraftelektronik och kraftsystem till Saab Surveillance samtliga radarsystem. Vi är nu i den lyckosamma situationen att vi har väldigt många kunder som vill ha våra lösningar och vi behöver därför bli fler.

Din roll

Vi arbetar med allt från studier och framtagande av koncept till deltagande av installation av färdiga produkter. Detta innebär att du kommer att hantera krav, analysera olika designlösningar, konstruera kraftlösningar (AC/DC, DC/DC), skriva specifikationer, integrera, verifiera och felsöka, stötta i produktionen, m.m.

Våra produkter har krav på hög tillförlitlighet och skall fungera i alla typer av miljöer. Därför behöver du också ta i beaktande de stora mekaniska påfrestningar och varierande temperaturer och miljöer som de utsätts för.

Du kommer ingå i ett sammanhang där samarbete är viktigt för att lyckas med våra arbetsuppgifter.
Det innebär mycket samarbete inom gruppen och interaktion med våra digital- och RF-konstruktörer, men också med komponentingenjörer, produktionspersonal, projektledare, produktledare, inköpare och inte minst med andra utvecklingsteam.

Samarbete och hjälpsamhet präglar vår kultur och för att lyckas är det viktigt att vi dessutom är kommunikativa.

Din profil

För att lyckas tror vi att du har någon form av ingenjörsexamen inom elektroteknik och att du är duktig på att kommunicera. Du har så klart ett brinnande intresse för att utvecklas inom området kraftelektronik. Vi kommer att prioritera personer med erfarenhet inom området.

Önskad kompetens:

  • Elkraftteknik

  • Kretsteori/design, omvandlare, filter, realisera elektriska lösningar till schema

  • Göra designval av exempelvis säkringar, reläer, kontakter, plintar, etc.

  • Undersöka, söka information samt sammanställa/skriva krav- och design-specifikationer samt granska underlag

  • Cad-kompetens, gärna Cadence, Mentor, eller likande

  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här