Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Processutvecklare

Malmö, Sweden
Closing date: 15 April 2023

Saab Kockums tillhandahåller världen med maritima och marina system och lösningar. Vi utvecklar och bygger komplexa produkter, med bas i vår starka tekniska kompetens, breda erfarenheter och tillförlitliga, såväl som effektiva, arbetsmetoder och supportverktyg.

Vi söker nu en Processutvecklare som ska delta i utvecklingen av våra processer, metoder och verktyg inom ubåts teknikavdelning. Du kommer att få stor möjlighet att forma denna nyckelroll och bidra till att SAAB Kockums även i framtiden ligger i framkant inom sitt område. Välkommen!

Din roll


Då vår produktportfölj och våra behov ständig utvecklas och förändras, måste även våra sätt att arbeta följa med. Rollen som Processutvecklare inom teknik innebär att du kommer att driva och koordinera aktiviteter och projekt som syftar till ständig utveckling och förbättring. Tjänsten innebär ett nära samarbete med teknikorganisationen såväl som andra delar av företaget som är berörda av liknande utvecklingsarbete såsom produktion, industrialisering, planering med mera. Tjänstens placeringsort är Malmö men resor till annat ort ex Karlskrona kan förekomma.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Administrera, förbättra och förvalta produktutvecklingsprocessen i nära samarbete med våra medarbetare inom teknik för att garantera att tillgängliga processer tillhandahåller effektiva och praktiska arbetssätt.
 • Vara en samverkansansvarig gentemot andra processägare och avdelningar inom SAAB Kockums och säkerställa att processer och metoder är synkroniserade med relevanta instanser och med väl definierade samverkansscheman.
 • Utbilda Saab Kockums medarbetare inom teknik hur man ska arbeta med nuvarande och framtida processer och metoder.
 • Rapportera och hantera avvikelser inom process- och metodområdet.
 • Föreslå och implementera nya standarder och processer i vårt ledningssystem Kockums Management System (KOMS).

Din profil

Vi letar i den här rekryteringen efter dig som är en nyfiken person med mycket god samarbetsförmåga och väl utvecklade kommunikativa färdigheter. Det är för tjänsten som Processutvecklare ett krav att du har:

 • En avslutad, eftergymnasial utbildning inom ett för tjänsten relevant område.
 • Goda kunskaper och erfarenhet från hands-on arbete med processframtagning och utveckling i enlighet med ISO 9001 standarden.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi ser därtill att du är van vid att ta ansvar för ditt eget område, att du inom en och samma roll är bekväm med att bära olika hattar och leda och samarbeta med olika funktioner inom en organisation och att du har förmågan att arbeta med kollegor med olika bakgrund, erfarenhet och roller. Det är för rollen som Processutvecklare viktigt att du är en person som förstår vikten av god kommunikation, och att du har en pedagogisk förmåga som gör att du med lätthet kan kommunicera och lära ut ditt arbete med och till kollegor med mer begränsad erfarenhet. Har du vana och erfarenhet av att beskriva genom bild- och visualiseringsverktyg är det en stor fördel.

Det är meriterande, men inte ett krav, om du har:

 • Professionell erfarenhet av och kompetens inom Saab Kockums marinaprodukter
 • Projektledarerfarenhet
 • Kunskap och förståelse av ISO 15288.
 • Erfarenhet av liknande arbete med att utveckla processer, metoder och vara kravställare för IT verktyg.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i komplexa matrisorganisationer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Du blir en del av vår lilla men viktiga sektion PM&T Management inom området Quality Standard Office som inom ramen för Saab Kockums ubåts teknikorganisation arbetar med kvalitets- och kompetensutvecklingsfrågor inom de teknikrelaterade enheterna. Teamets arbete syftar till att optimera och utveckla organisationens arbete och för att främja effektiva och praktiska arbetssätt. I detta ingår förvaltning av nyligen uppgraderade produktutvecklingsprocessen samt därtill associerade metoder.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot att ta emot Din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.