Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Procurement Supply Chain

Location
Linköping, Sweden
Closing date
12 July 2022
Apply for this job!

Är du en serviceinriktad och lösningsorienterad person med vilja att skapa och vårda leverantörsrelationer? Då kan du vara rätt person för oss! Vi söker en operativ inköpare till vår inköpsorganisation inom Special Mission & Regional Aircraft för arbete i internationell miljö.

Din roll

Som operativ inköpare inom Special Mission & Regional Aircraft supporterar du våra projekt, program och kampanjer med inköpsaktiviteter. Du blir en del av tvärfunktionella leverantörsteam tillsammans med strategiskt inköp, inköpskvalité och design för att säkerställa långsiktig leverantörssupport. Avdelningens största fokus är att säkra leveranser till olika program och projekt inom Saab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Inköp av material utifrån inkommande inköpsbehov
  • Lägga inköpsorder och leveransbevaka
  • Hantera exportkontrollfrågor
  • Tillsammans med strategiskt inköp och inköpskvalité, utvärdera och förbättra leverantörsprestanda samt kvalificera leverantörer
  • Identifiera, utveckla och säkra leverantörsbasen för att möta organisationens framtida behov
  • Ta en aktiv roll i att utveckla avdelningen framåt

Den här rollen innebär ett helhetsansvar från offert till inköp, samt uppföljning och monitorering av våra leverantörer. Du kommer att spela en viktig roll i att utveckla både stora och små leverantör genom samarbete, en bra dialog och leverantörsutvärdering.

Din profil

Du har tidigare inköpserfarenhet, gärna som operativ inköpare. Du är engagerad, lösningsorienterad och trygg i din förmåga att bygga relationer, både internt och med leverantörer. För att lyckas i rollen och för att trivas hos oss, bör du vara prestigelös, ansvarstagande, serviceinriktad och ha en positiv attityd.

Du behärskar engelska flytande, både i tal och i skrift.

Erfarenhet av IFS affärssystem samt ett tekniskt intresse/kunskap är en merit.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Special Mission and Regional Aircaft (SMRA), en del av affärsområde

SMRA är just nu i en intensiv fas med flera Special Mission och civila leveransprojekt. Vår affärsenhets mål är att upprätta och supportera våra kunders kapabilitet för att operera och underhålla system i världsklass, så som GlobalEye, SK60, Saab 340 och 2000.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.