Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Product Quality Manager Video & Display Systems i Järfälla, Stockholm

Stockholm, Sweden
Closing date: 12 February 2023

Vi söker dig som är en kommunikativ ledare med integritet där kvalité genomsyrar ditt arbetssätt. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som kvalitetsledare hos Video & Display Systems ansvarar du för att kvalitetssäkra ett eller flera delsystem eller apparater som ingår i Jas 39 Gripen. Uppdraget innefattar kvalitetsarbete under hela produktlivscykeln, dvs. planering, utveckling, produktion, leverans och vidmakthållande. I dina arbetsuppgifter ingår att ta fram kvalitetsplaner, förmedla dem och säkerställa att de följs och vid brister redovisa detta och hjälpa till att korrigera och förebygga.

I rollen ingår kundkontakt och kontakt med leverantörer och en viktig arbetsuppgift är att vara med vid utvecklingsmilstolpar och redovisa eller utvärdera arbetssätt och resultat. Du ska kunna agera som kravställare och var med och utvärdera leverantörer. Rollen är central och viktig för att vår produktutveckling och att våra system uppfyller de krav som ställs på säkerhetskritiska system till flygindustrin. 

Vi ser gärna att du har ledaregenskaper då du kommer att agera som teamledare för andra kvalitetsingenjörer i organisationen och ha ett samordningsansvar mot andra kvalitetsfunktioner på Saab.

Din profil

Vi söker dig som brinner för kvalité och att göra det som är rätt och viktigt. Du är en person som förstår och följer regelverket och vet vad som är rätt och fel men som kan vara pragmatisk när det tillåts. Du har stor integritet och står upp för dig själv men är också lyhörd för helheten. I din vardag måste du även gilla att fatta snabba och genomtänkta beslut, jobba strukturerat och vara intresserad av att utveckla både dig själv och andra och ha en stor vilja att hitta lösningar.

För att lyckas och bli framgångsrik i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga och ett stort intresse för kvalitetsarbete. Du ska tycka om att hjälpa andra att göra rätt, och kunna peka ut om regelverket inte följs. Du måste stå upp mot kunder och leverantörer även när det blåser och att ha integritet nog att säga ifrån internt.

Vi tror att du som söker i grunden är civil, eller högskoleingenjör och har arbetslivserfarenhet där du arbetat med produktutveckling med inriktning mot kvalitetssäkring. Du bör ha goda kunskaper inom kvalitetsledningssystem och produktutveckling gärna inom säkerhetskritiska system och mjukvaruutveckling. Det är meriterande med kunskaper inom kvalitetsstandarder och regelverk för säkerhetskritiska system så som EN 9100, RTCA DO-178 eller EMAR.21.G eller liknande.

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att tillhöra sektionen Business Support, en liten sektion med huvudsakligen konfigurationsledare och kvalitetsledare som tillhör området Video and Display Systems. En del av Saab som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit, video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernet kommunikation och machine learning.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.