Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Production Planner

Linköping, Sweden
Closing date: 6 April 2023

Produktionsplanerare inom Production Planning

Sugen på ny utmaning inom produktionsplanering med nära samarbete tillsammans med verkstäderna?

Vi söker dig som brinner för planering på taktisk samt strategisk nivå och har möjligheten att se till helheten för säkra delarna. Där en aktiv planering krävs för att se orsak och verkan för att ge rätt förutsättningar att klara produktions åtaganden.

Du blir en del av produktionsorganisationen inom Saabs affärsområde Aeronautics, och mer specifikt området Production Management Office, som ansvarar för produktionens behov av kalkylering, kundorderhantering samt strategisk, taktisk och operativ planering.

Sektionen Produktion Planning samarbetar nära med verkstadscheferna och ger planeringsstöd genom hela produktionskedjan, från detalj till slutmontering. I rollen kommer du att jobba med resurs & beläggning, kapacitetsplanering, buffertstyrning, produktionsuppföljning och vara stöd för produktionstekniska frågor. Utöver den produktionsnära planeringen ansvarar du även för optimering av lagerstyrningen, planering-och parameteruppsättning för de tillverkade artiklarna för Aeronautics artikelsortiment. Där balans mellan servicegrad, lageromsättningshastighet, totalkostnad och förutsättningar i verkstaden är viktiga grundbultar. 

Som en del av Production Planning har du möjligheten att optimera, effektivisera och förbättra morgondagens planeringsuppsättning för produktion och Aeronautics.

Din profil

 • Vi söker dig med teknisk- eller ekonomisk utbildning på högskolenivå eller likvärdig dokumenterad kunskap.
 • Du har teoretiska kunskaper inom planering/logistik/lagerstyrning.
 • Du är självgående, driven och strukturerad.
 • Du har god analytisk förmåga för att se effekter & samband.
 • Du har bra samarbetsförmåga både i grupp och mot interna gränssnitt.
 • Du har lätt att se helheten och uppgifter i ett större sammanhang.
 • Du har god kommunikationsförmåga där du både behärskar det Svenska och Engelska språket bra i tal och skift.
 • Du trivs med ständiga förbättringar och effektiviseringar av verksamheten samt dina arbetsuppgifter.
 • Du gillar att lösa problem.
 • Du har goda kunskaper inom affärssystem som IFS/ERP och Officepaketet.
 • Erfarenhet av produktion och/eller Gripen är meriterande.

Stor hänsyn kommer att tas till dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du har erfarenhet av planerings- och/eller inköpsarbete sedan tidigare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Vad blir du en del av Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.