Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Produktingenjör för undervattenssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 31 May 2023

Kan du se dig själv arbeta med komplexa tekniska system i situationer där dina beslut, din expertis och ditt personliga engagemang bidrar till att långsiktigt upprätthålla och vidareutveckla svensk försvarsförmåga? Om svaret är ”Ja” då skulle just du kunna vara den person som vi söker till vårt dedikerade eftermarknadsteam inom affärsenheten Underwater systems.

Din roll

Vi söker efter flera nya medarbetare gärna med erfarenhet från utveckling eller underhåll av undervattenssystem. Som produktingenjör kommer du att vara en del av andra linjens supportorganisation som utgör en viktig länk för att bidra med erfarenheter från operativ drift och hantering av undervattensystem till stöttning för vår utvecklingsorganisation. Du kommer även att utgöra ett viktigt stöd till första linjens underhållsorganisation som via genomförande av ett optimerat underhåll säkerställer funktion och prestanda för operativa system.

Vi arbetar även med utbildningsverksamhet där syfte att säkerställa personalförsörjningen, både vad gäller Saabs egen personal som våra kunders personal. De huvudsakliga arbetsuppgifterna inkluderar:

 • Teknisk analys/utredning (felrapporter, studier, m.m)
 • Assistera vid felsökning av system/delsystem, både i operativ miljö som i verkstadsmiljö
 • Assistera vår produktledning med bl.a. framtagande och vidareutveckling av systemlivscykelplaner
 • Planera och genomföra tekniska utbildningar
 • Agera ärendeledare för mindre uppdrag (kalkyl, offert, genomförande och leverans)
 • Bidra med värdefulla erfarenheter från operativ drift och hantering av undervattenssystem för att stötta vår utvecklingsenhet vid/för:
  • Modifiering och nyutveckling, bl.a. genom framtagande av användarstudier, kvalitetssäkring av kravspecifikationer och granskning av tekniskt underlag
  • Framtagande och vidareutveckling av underhållskoncept
  • Kvalitetssäkring av tekniska publikationer och utbildningsunderlag.

Din profil

Du anser dig själv vara en drivande och motiverad lagspelare, redo att på ett prestigelöst och engagerat sätt ta sig an de utmaningar som teamet ställs inför. Du värdesätter att skapa och vidmakthålla goda kundrelationer baserat på ömsesidig tillit och affärsmässighet. Du glädjes åt att kunna bidra till att utveckla teamets kollektiva förmåga såväl som att positivt bidra till varje enskild arbetskamrats personliga utveckling.

Krav på egenskaper och färdigheter:

 • God förmåga att läsa, tolka och på ett målgruppsanpassat sätt förmedla teknisk information
 • Goda kunskaper avseende Microsoft Office och PDM-system
 • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
   

Meriterande egenskaper och färdigheter:

 • Erfarenhet av svenska försvarsmaktens verksamhet, speciellt kopplat till verksamhet i marin miljö
 • Erfarenhet av försvarets materielverks verksamhet (FMV)
 • Erfarenhet från utveckling av tekniska system
  • Främst elektronik och programvara men även mekanik, ILS och systemsäkerhet
 • Erfarenhet av undervattenssystem
 • Erfarenhet av att utbilda andra i hantering av komplexa tekniska system
 • Erfarenhet av praktiskt underhåll av tekniska system (elektronik, programvara och mekanik)
 • Goda ledaregenskaper och förmåga att projektleda mindre grupper

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att vara en del av vår eftermarknadsavdelning inom affärsenheten Underwater Systems som är en del av affärsområdet Saab Dynamics. Du kommer att vara placerad i Linköping men kommer att spendera ganska mycket tid i Motala och Karlskrona samt ute hos våra kunder.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här