Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Produktingenjör Torped inom Eftermarknad

Motala, Sweden
Closing date: 21 August 2022

Vi söker dig som är intresserad av teknik, affärer och har kunden i fokus.

Din roll

Som produktingenjör Torped på Eftermarknad inom Affärsenhet Underwater Systems på SAAB Dynamics har du ansvar för vidmakthållandet av en levererad produkt. Uppdraget innebär att arbeta med underhållsplanering, teknisk analys/utredning, dokumentation och kundsupport, samt förebyggande och avhjälpande underhåll.

I ditt arbete kommer du att kommunicera och samverka med bland annat våra kunder, ansvariga projektledare, programledare, produktledare, utvecklingsavdelningen, tekniker, inköp och produktion. Dina interna kontaktytor kommer att finns på våra orter Karlskrona, Linköping, Motala och Karlskoga.

Arbetet kräver frekvent närvaro på Dynamics anläggningar i Linköping och Motala. Båda orter är möjliga placeringsorter för tjänsten.

Typiska arbetsuppgifter:

  • Hantering av torpedsystemen med dess kringsystem samt test- och underhållsutrustningar
  • Agera tekniskt kontakt mellan kunden och SAAB Dynamics
  • Projektdeltagare i interna projekt med syfte att stötta med produkt- och användarkunskap
  • Delta i eller själv driva uppdragsspecificering av eftermarknadsrelaterade uppdrag
  • Framtagande av enklare affärskalkyler
  • Agera sammanhållande för mindre eftermarknadsuppdrag
  • Driva och delta i tekniska utredningar
  • Sammanhållande för tekniska kundutbildningar inom torped

Organisationen är väl sammansvetsad med en kultur som är kundfokuserad och affärsinriktad, samt präglad av förtroende, prestigelöshet, initiativtagande och samarbete.

Din profil

Du behöver ha tidigare erfarenhet av tekniskt arbete, tekniska utredningar samt kunna läsa och tolka underhållsföreskrifter, ritningar och tekniska beskrivningar samt kravdokument och kontrakt. Det är meriterande om du har kunskap om Försvarsmaktens kravställningar, elektronik/mekanik, system (integration), mjukvara/installation av mjukvara, dokumentation, ILS/underhåll.

Rollen som Produktingenjör Torped på Eftermarknad innebär att man ska ha en övergripande teknisk förståelse för våra produkter och kringutrustningar och framför allt hur de används av våra kunder, med syfte att kunna ge produktsupport till våra projekt internt såväl som våra eftermarknadskunder externt. Rollen innebär att du kan komma att arbeta såväl i projekt som på direkta förfrågningar/uppdrag från slutkunderna.

Rollen ställer höga krav på din vilja och förmåga att hitta lösningar, eget driv och samarbetsvilja. Du är en kommunikativ person med vilja och intresse för att fortsätta arbeta och utvecklas inom teknikområdena.

Ditt fokus är att leverera rätt sak i rätt tid till rätt kostnad – att tillgodose kundens behov enligt SAAB Dynamics rutiner.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här.  Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.