Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Produktionsstyrare

Karlskoga, Sweden
Closing date: 31 August 2022

Din framtida utmaning

Som produktionsstyrare är du motorn i arbetet med att detaljplanera samt säkerställa att tillverkningsplaner finns samt innehålls efter fastställda leveranstider. Detta görs tillsamans med drift, beredning, projektledning, kvalitet och inköp.

I rollen ingår bl.a.:

 • Hantera tillverkningsorder i IFS/MPS
 • Detaljplanera produktion utifrån en huvudplan
 • Materialstyra och säkerställa förutsättningar för tillverkningsorder
 • Uppföljning av tillverkningsorder och ekonomi
 • Delta i olika team som representant från produktionslogistikavdelningen 
 • Engagemang och deltagande i LEAN och daglig styrning
 • Indetifiera och analysera orsaker till uppkomna problem för att därefter vidta korrigerande och förebyggande åtgärder

Den du är idag

Du är en nyfiken initiativrik och självgående person som gillar att ha många bollar i luften. Du är duktig på att strukturera ditt arbete och det ger dig en bra grund att planera såväl i närtid som mot en längre horisont. Vi ser att du som person har lätt för att skapa relationer och är tydlig i din kommunikation. I förbättringsarbetet besitter du hög integritet med mod att utmana och ifrågasätta nuvarande arbetssätt.

Du har:

 • Gymnasiekompetens med erfarenhet från planering eller liknande arbetsuppgifter
 • Du har erfarenhet från MPS system, gärna IFS
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

 • Dokumenterad utbildning inom produktionslogistik är meriterande
 • Erfarenhet av medotiskt förbättringsarbete inom t.ex. LEAN

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Du kommer att stationeras på Björkborns Industriområde där produktion av missil- och understödsprodukter sker. Hela produktionsenheten i Karlskoga består av ca. 500 personer. På avdelningen Production Material Planning jobbar idag 12 personer.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.