Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Produktionstekniker Komposit/Plåtlim och SB

Linköping, Sweden
Closing date: 8 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.
 

Din roll

Verkstaden för Komposit och plåtlim tillverkar och levererar kompositartiklar och plåtlimmade artiklar till interna kunderna Saab Aeronautics och Saab Dynamics samt till RUAG. Vi står inför en spännande tillväxtperiod där vi de kommande åren kommer att ha en ökad beläggning samtidigt som vi behöver bygga upp verkstaden för att vara redo att leverera i takt.

Verkstaden jobbar inom många olika kompetensområden och med flera program/projekt, vilket kräver planering, lagarbete och bra kommunikation.

Du kommer som produktionstekniker främst att jobba med att skapa förutsättningar för produktion, genom att lösa problem, hitta förbättringar och eliminera slöserier.

En viktig del i rollen är att vara drivande i att bygga upp verkstaden i form av att skapa förutsättningar för en lean-produktion och bidra i investeringar, layouter och produktionsmetoder.

I rollen ingår även att ta fram hjälpverktyg, skapa justeroperationer, granska produktionsunderlag, samt vara tekniskt stöd i verksamheten vid utredningar.

I din roll som produktionstekniker kommer du stundtals att delta i projekt, det kan vara både nya produkter men även investeringsprojekt.

Din profil

Som person ser vi att du är kommunikativ och pedagogisk i din kommunikation. Flexibilitet i samarbete är viktigt, då arbetet innebär samverkan med flera funktioner inom företaget.


Du har förmågan att arbeta systematiskt och strukturerat, även i situationer där en viss otydlighet finns. Också viktigt att du trivs med att driva flera parallella projekt.

Krav:

  • Du har tidigare uppvisat ett högt kvalitetsmedvetande.
  • Goda kunskaper i engelska är nödvändigt då stor del av underlagen är på engelska
  • Du drivs av att jobba med ständiga förbättringar och kan arbeta under eget ansvar/drivande


Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av produktionsteknik eller beredning
  • Kunskap om ERP och CATIA
  • Erfarenhet av att ha jobbat med LEAN
  • Erfarenhet av Komposit/plåtlim eller sammanbyggnad

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av


Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Våra värderingar kan du läsa om här
 

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.