Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
sales-and-marketing.jpg

Produktledare för Product Unit Communications

Arboga, Sweden
Closing date: 27 May 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Product Unit Communications är en del i affärsområde Surveillance och är ansvariga för att designa, integrera och leverera kommunikationslösningar för SAABs bredare portfölj. I rollen som produktledare får du ta ansvar för hela livscykeln av en eller flera produkter. Våra produkter är oftast en del i en större integrationsaffär, där du får ta ansvar för produktens utformning och utveckling, sett till pågående och framtida affärer.

Som produktledare arbetar du tätt med övriga delar i organisationen för att säkerställa att leveransen till kunden ska bli så bra som möjligt. Du kommer att följa upp utvecklingsarbetet kring produktens funktioner och förmågor, samt styra dessa så att de långsiktigt stämmer med vår affärsplan. Detta innebär att aktivt delta i anbudsarbete och säljkampanjer tillsammans med vår säljorganisation, samt utveckla vår produktorganisation, produktstrategi och produktportfölj.

Dina andra huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

 • Agera tekniskt säljstöd
 • Utforma teknisk design för respektive affärscase samt formulera produktdefinition
 • Skriva tekniska upphandlingsspecifikationer åt inköp och stötta linjen i deras kalkyler
 • Skriva anpassad kunddokumentation, främst specar, beskrivningar och verifieringsmatriser, som är en del av offerterna för respektive affärscase
 • Stötta och hjälpa våra Bid-Managers

Din profil

Som person besitter du förmåga att hitta kompromisser och leda så att behov och förväntningar stämmer överens med vad vi kan och vill leverera. Din förmåga att strukturera, paketera krav och skapa förväntningar gällande en säljbar och lönsam produkt, är egenskaper vi tror att du besitter. Som person är du mån om att lyssna in och förstå kundernas varierande behov, genom att kombinera ditt tekniska kunnande, kommunikativa förmåga och affärsmässighet. Med en hög åtagandekänsla driver och ansvarar du för flera produkter på egen hand.

För att lyckas i din roll tror vi att du har:

 • God kunskap om militära kommunikationssystem
 • God kunskap om produktutveckling
 • Stort tekniskt intresse och hög kompetens inom kommunikationssystem
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • B-körkort då resor i tjänsten förekommer

Meriterande om du har:

 • Kännedom om Försvarets Materielverk och Försvarsmakten, gällande arbetssätt och organisation, inom land-domänen
 • Erfarenhet av systemingenjörsarbete inom försvarsindustrin, eller liknande industri

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.