Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Program Manager - Underwater systems

Linköping, Sweden
Closing date: 31 August 2022

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Programledaren (Contract Responsible enl GMS) är ytterst ansvarig för genomförandet av kundkontrakt med leveranser i rätt tid, till rätt kvalitet och kostnad och med ett öga för den långsiktiga relationen med kunderna. Det är en roll som kräver förståelse för genomförande av projekt under hela livscykeln och innefattar täta kontakter med våra kunder, både nationellt och internationellt. Programledaren etablerar och vårdar väl utvecklade samarbeten såväl internt som med våra kunder.

I rollen medverkar du också i offertarbete och bidrar med stöd och erfarenheter vid kalkylering och utformande av kontrakt. Våra affärer innefattar såväl nyutveckling som produktion och vidmakthållande av de produkter och system vi ansvarar för. Riskhantering ingår som en naturlig del av arbetet i alla faser.

Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet. Placeringsort är Linköping.

Den du är idag

Vi tror att du har en väl utvecklad projektledningsförmåga kryddad med kommersiella och affärsmässiga erfarenheter, gärna i ett internationellt sammanhang. Förhandlingsförmåga, med tillhörande känsla för diplomati, driv och integritet, är också viktiga egenskaper. Som för alla ledarroller är det också viktigt att du har en förmåga att ta initiativ, kommunicera förväntningar, förutsättningar och krav för att bygga team och driva framsteg med uthållig prestation.

Vi söker dig som har ett stort intresse av att leda och genomföra verksamhet med målet att uppfylla såväl kundens som företagets förväntningar. Du har ett tydligt resultat- och affärsfokus med förmåga att se helheten i det du ska genomföra, samtidigt som du är en engagerad ledare med god förmåga att kommunicera, samarbeta och motivera.

Du är operativ och får saker att hända samtidigt som du har förmåga att tänka strategiskt och affärsmässigt. Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad, beslutsam och har en god planeringsförmåga.

Verksamheten ansvarar för tekniskt avancerade produkter med långa livslängder och det krävs därför en grundläggande teknisk förståelse kombinerat med en nyfikenhet och intresse för teknik.

Du har tidigare erfarenhet av att leda och driva komplexa program och/eller projekt i en internationell miljö. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både muntligt och skriftligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Business Unit Underwater Systems expanderar och avdelningen Program behöver förstärka med programledare. Idag är vi 8 personer i rollen som programledare. Vi är en grupp med stor och varierad erfarenhetsbakgrund och tillsammans har vi både bred och djup kompetens samt god produktkännedom. Vi ansvarar för att leverera våra kontrakt i tid, till rätt kvalitet, med god lönsamhet och till nöjda kunder. Vårt kontaktnät är stort såväl internt inom Saab samt internationellt. Vi lägger stor vikt vid att skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt. Vi arbetar tätt tillsammans med marknad och produktledning för att vinna affären och lika nära våra Operations-enheter i genomförandet (utveckling, inköp och produktion). Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som är affärsinriktad, präglas av samarbete, prestigelöshet och vilja. Vår verksamhet är i ett expansivt skede och en anställning hos oss ger många möjligheter och utvecklingsvägar i yrkesroll och karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.