Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Programvaruutvecklare inom undervattenssystem - Kockums

Linköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vill du arbeta med fler delar inom programvaruutveckling än att enbart koda? Hos oss får du känna dig som den ingenjör du är då vi har en bredd i teknik och kontaktytor som är utöver det vanliga.

Affärsenheten Underwater Systems tillhandahåller både militära och civila produkter som ger förmågor både över och under vattenytan. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter.

I rollen som programvaruutvecklare kommer du att jobba med att utveckla programvaran i våra undervattensprodukter såsom autonoma och fjärrstyrda farkoster, torpedsystem och sensorsystem.

Vi erbjuder:

  • Möjligheter att jobba mot olika produkter inom undervattenssystem

  • Möjligheter att vara delaktig i alla delar av utvecklingsprocessen dvs systemarbete, kravhantering, design, implementation, test och leverans

  • Möjligheter att växa in i olika roller i anslutning till vår agila metodik och utvecklingsprocess som teamledare, SW-arkitekt, SW-/systemtestare m.m.

  • Möjligheter att påverka hur och vart vi är på väg genom teknikstudier och teknikspaningar för att bibehålla vår innovativa och världsledande produktportfölj

  • Möjligheter att få arbeta med tekniskt kunniga kollegor och specialister

  • Möjlighet att vara med vid testning och verifiering av våra produkter i sina naturliga miljöer (t ex sjöprov)

Hos oss arbetar man med daglig problemlösning i en miljö som främjar möjligheter på ett prestigelöst och informellt sätt och där ingen dag är den andra lik. Vi har en bra företagskultur som uppmuntrar ett familjärt och gott samarbete mellan kollegor. Och naturligtvis genom att ha roligt tillsammans.

Du kommer vara del i ett agilt team som stöttar dig och din personliga utveckling hos oss. Tillsammans är ni ansvariga för programvaran på flera nivåer; från hårdvarunära till applikation och user interface. Detta ger stor flexibilitet med varierande arbetsuppgifter beroende på intresse och behov. De språk vi främst använder oss av är C/C++/Python.

Din profil

Du är civilingenjör/högskoleingenjör eller har motsvarande kunskaper, med erfarenhet av systemutveckling med fokus på programvaran. Du har erfarenhet och intresse av att arbeta med programvara i alla delar av utvecklingsprocessen. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!