Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Programvaruutvecklare på Saab Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 October 2021
Apply for this job!

Har du erfarenhet av inbyggda system? Vill du arbeta med realtidssystem, hårvarunära programmering, sensorer, drivrutiner eller datakommunikation? Eller vill du hellre jobba med utvecklingsmiljöer, mjukvaruarkitektur, programvarukvalitét eller säkerhetskritisk programvara? Vi har många roller att erbjuda.

Våra uppgifter

Vi arbetar med programvaruutveckling på många nivåer och inom flera discipliner. Det är allt från inbyggda system där vi utvecklar stora delar av vår elektronik själva, till stora grafiska planeringssystem. Däremellan finns utveckling av simulatorer, underhåll av äldre system och design av nya.  Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede vilket medför stora utmaningar med spännande och varierande arbetsuppgifter.

Flera av våra projekt innebär att teamet gör ett helhetsåtagande som täcker planering, krav och design, utveckling, implementering, test och verifiering. Det innebär att du kommer arbeta mycket brett inom området genom att bryta ner problemet, programmera, testa, dokumentera och redovisa resultatet. Om du har driv och intresse finns det stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter och/eller ledarroller.

Vill du veta mer om Saab-livet och fördelarna med att börja hos oss? Läs gärna vår People Philsophy 

Den du är idag

Vi söker både dig som är i början av din karriär och dig som har en längre erfarenhet. Oavsett vilken fas du befinner dig i så vill vi att du ska växa och trivas hos oss. Därför kommer vi att anpassa arbetsuppgifter och ansvar efter erfarenhet, kunskap och intresse. Huvudsaken är att du vill ta dig an nya utmaningar, är öppen för att arbeta med varierande arbetsuppgifter och vill utvecklas inom det teknikområde som du brinner för - programvaruutveckling.  

Du tycker om att samarbeta men kan också arbeta självständigt och ta egna initiativ i ditt arbete när det behövs. Du är driven, ansvarsfull och delar gärna med dig av dina kunskaper. Vi sätter stort värde i dina personliga egenskaper.

Vi tror att du är civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande med erfarenhet av programmering.

För att vara aktuell i rollen ska du ha mycket goda kunskaper inom C/C++.
Grundläggande kunskaper inom moderna verktyg och tekniker som t.ex. Linux, testing, continous integration, git, jenkins, bash, python3, Qt eller erfarenhet från underhåll av utvecklingsmiljöer är meriterande.

Ditt nästa steg
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag om detta känns som din kommande utmaning.

Att arbeta hos oss innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Därför krävs att du genomgår en säkerhetsprövning utförd av myndighet.
Placeringsort är Linköping.

Välkommen till oss!

Vad du blir en del av
Dynamics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag i våra produktutvecklingsprojekt med fokus på att utveckla och leverera avancerade programvarusystem för främst missiler, torpeder och undervattensystem. Du kommer arbeta tillsammans med andra erfarna ingenjörer i en miljö som främjar din karriär såväl som personliga utveckling.

Vi värnar om att vara en bra arbetsplats där gemenskap, utmaningar och trivsel står högt i kurs. Vi är stolta över att ha en arbetsmiljö där vi tar hänsyn till att vi alla är olika men att vi ändå delar samma mål – att skydda människor.