Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
2799233.jpg

Project Environmental Coordinator

Linköping, Sweden
Closing date: 25 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor!

Din roll

Som Project Environmental Coordinator kommer du att jobba med miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till våra produkter inom affärsenheten Missile Systems. Våra affärer innefattar såväl nyutveckling som produktion och supportaffärer. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling.

Huvudsakliga uppgifter:

 • Planera, koordinera, genomföra och kontrollera aktiviteter som stöder projektens/produktens miljömål och säkerställa efterlevnad av produkternas miljökrav.

 • Tolka och tillämpa befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande våra produkter.

 • Stödja konstruktion och designavdelning med hållbara materialval och material deklarationer

 • Framtagning av miljö- och kemikaliedokumentation till kund.

 • Bedriva förändringsarbete genom att ersätta material och kemiska produkter med alternativ med mindre hälso- och miljöeffekter.

 • Samverka med funktioner från andra delar av organisationen.

Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet. Placeringsort är Karlskoga.

Din profil

Du har följande kompetenser och/eller erfarenheter:

 • Teknisk utbildning inom materialteknik, kemi eller kemiteknik, teknisk biologi eller motsvarande med miljöinriktning.

 • Akademisk utbildning med miljöinriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 • God kunskap inom lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och då främst REACH och CLP

 • svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är meriterande

 • Du är en god kommunikatör och har en god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Du är:

 • Drivande och självständig i ditt arbetssätt

 • Initiativtagande; du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat

 • Bra på att samarbeta med andra, oavsett vilken funktion eller roll de arbetar i.

 • kommunicerar på ett tydligt sätt; du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här