Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Project Manager inom Logistik

Linköping, Sweden
Closing date: 12 April 2023

Vi letar efter dig som brinner för att utveckla och effektivisera verksamhet och materialflöden. Du kommer att delta i och leda större och mindre utvecklingsprojekt/uppdrag för att optimera vår verksamhet, våra metoder, processer och IT-verktygsstöd.

Din roll

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer du att ansvara för och säkerställa att:

 • Flöden och materialdrivnings fungerar och hanteras optimalt och effektivt genom våra verkstäder
 • Minska specialanpassade och produktanpassade flöden och arbetssätt i samverkan med berörda funktioner inom BU/BA
 • Aktivt förbättra och effektivisera Områdets och avdelningens verksamhet och arbetssätt för ökad lönsamhet och effektivitet
 • Processer, Metoder & Verktyg kontinuerligt utvecklas för att stödja en effektiv försörjningskedja
 • I samverkan med berörda funktioner inom BA Aeronautics bidra till verksamhetsstödjande IT-Verktygsutveckling samt implementering i verksamheten
 • Som uppdragsledare för Supply Chain/verksamhetsutvecklingsuppdrag styra och leda mindre och större projekt inom avdelningen enligt given metodik och mot uppsatta mål
 • Aktivt hålla dig uppdaterad om vad som är på gång och samverka med nödvändiga verksamheter/organisationer för att säkerställa att områdets intressen tillvaratas.

Din Profil

Vi ser att du är en prestigelös och nyfiken person som tycker det är lika viktigt med stora som små uppdrag. Du är analytisk och har en förmåga att tänka taktiskt och strategiskt. Du har en stark drivkraft och initiativförmåga samt brinner för verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.  Samtidigt vet du att tålmodighet och ihärdighet behövs då vissa verksamhetsförändringar är komplexa och tar tid att genomföra. Utöver detta värdesätter du god struktur och ordning och gillar att samarbeta i team och bygga relationer.
Om det finns intresse att växa in i en ledarskapsroll inom avdelning Maintenace, Modification and Supply så finns det goda möjligheter.

För att lyckas i rollen tror vi du:

 • Har akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av Logistik, Supply Chain och materialflöden
 • Dokumenterad erfarenhet av att jobba med förbättringsarbete och verksamhetsutveckling
 • Är en god kommunikatör som behärskar engelska likväl som svenska både verbalt och i text
 • Har stor erfarenhet av affärssystemet IFS då detta i stort sätter ett ramverk kring våra arbetssätt
 • Har stor vana av MS Officepaketet (Word, Excel, Powerpoint, Visio etc)  

Om du har några av dessa färdigheter är detta en fördel:

 • God dokumentatör som kan omsätta teorier i metoder och instruktioner
 • Erfarenhet av att leda team och arbetsgrupper.
 • Gillar och trivs med att sprida information samt att hålla i utbildningar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du kommer vara en del av

Aeronautics

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Avdelning Maintenace, Modification and Supply och Område Sourcing & Supply Chain. Avdelningen ansvarar för eftermarknad och In Service Support dvs underhåll av flygplan, apparater och kringsystem för Gripen, T7 och andra plattformar. Vi är inne i ett mycket expansivt skede där nya och spännade utmaningar ständigt avlöser varandra.


Du kommer att tillhöra Område Sourcing & Supply Chain som ansvarar för att säkerställa materialdrivning och tillhandahålla Gods & Lagertjänster inom Affärsområde Gripen Sustainment. Vi tillhandhåller verksamhetsutveckling projektledning för hela Avdelningens behov.  Området består Strategisk Inköp och leverantörsutveckling, Operativt inköp samt 2 Logistikcenter. Vi verkar i Tannefors, Malmslätt och Arboga.


Du kommer dock samverka inom och utom den egna verksamheten med erfarna och professionella kolleger i en avslappnad miljö där vi trivs och har kul på jobbet även när vindarna blåser.


Vår verksamhet som så många andra är fortfarande inne i ”nyetableringsfas” där du kommer att kunna vara med att påverka.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.