Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Project Quality Manager

Huskvarna, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Du kommer i rollen verka som kvalitetsledare för utveckling, produktion och underhåll av komplexa system och andra produkter för flygplan och helikoptrar. Du kommer vara den som ansvarar för att kundens kvalitetskrav implementeras i våra produkter och du kommer få hjälpa medarbetarna att göra sitt arbete på rätt sätt så att vi upprätthåller den höga kvalitet som krävs i vår bransch och förväntas av våra kunder.

I den här tjänsten kommer du få chansen att påverka hela kedjan från offert till leverans, och från leverantörer till kunder. Om vi brister på något sätt i vårt arbete ska du redovisa detta muntligen och skriftligen i dina kvalitetsrapporter och hjälpa till att korrigera eventuella brister. Parallellt med detta kommer du att utföra internrevisioner för att hitta förbättringsmöjlighet och eventuella brister.

Du kommer även få redovisa vårt arbetssätt och resultat för våra kunder samt hjälpa till i bedömningen av våra leverantörer och eventuell förbättring av dessa. Därför kan det förekomma en del resor i och utanför Sverige.

Din profil

För att lyckas och bli framgångsrik i rollen tror vi att du har erfarenhet av arbete med kvalitetsfrågor inom liknande område, alternativt att du tidigare har arbetat praktiskt med underhåll, utveckling eller produktion av elektronik eller mekanik. Du har en god kommunikativ förmåga, ett stort intresse för kvalitetsarbete samt ett sinne för ordning och reda. Du gillar att hjälpa andra göra rätt, och vågar påpeka om regelverket inte följs – oavsett om det gäller externa eller interna parter.  

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.