Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Projekt- och ackrediteringsledare

Karlskoga, Sweden
Closing date: 31 October 2022

Vi söker dig med erfarenhet av att leda ackrediteringar och IT projekt samt har god insikt och förståelse för IT säkerhet och informationssäkerhet. Arbetet kräver djup förståelse för IT-lösningar och dess tillämpningar.

Din roll

Du har en dokumenterad erfarenhet att leda ackrediteringar och att leda IT Projekt. Du har förmåga att definiera krav och kriterium för att innehålla kravuppfyllnad samt fokuserad förmåga att ta projekt i mål, i tid och inom kostnad. Du kommer att jobba tätt tillsammans med sakkunniga inom våra funktioner: IT säkerhet, Informationssäkerhet, Exportkontroll och GDPR.

Du har en civilingenjörsutbildning eller en mellaningenjörsutbildning med praktisk tillämpningserfarenhet eller akademisk utbildning IS/IT eller motsvarande erfarenhet.

Du är van vid att upprätta och presentera information till personer på alla nivåer i en organisation.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Din profil

Krav för rollen:

  • Du har goda erfarenheter att leda ackrediteringar av IT- system och applikationer
  • Du har erfarenheter och god förståelse rörande IT säkerhet och informationssäkerhet
  • Du har goda projektledaregenskaper och tycker om att arbeta tillsammans med och genom andra
  • Du är dynamisk, målfokuserad och tycker om att ha ”ordning och reda”
  • Du har ett analytiskt sinnelag, tänker kritiskt och utmanar ”status quo” för att åstadkomma förbättringar
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
  • Körkort krävs

Det är meriterande om har:

  • Kunskap om krav från: ISO 27001, Export kontroll, GDPR, FAR/DFAR, Cyber essential+, KSF/ISM
  • Erfarenheter med arbete inom försvarsindustrin

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Du kommer att ingå i Saab Dynamics IT-stab där du blir en del av ett team som är orts- och landsövergripande.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.