Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Projektadministratör till Sensor Services

Location
Arboga, Sweden
Closing date
29 August 2021
Apply for this job!

Är du positiv, serviceinriktad och driven person som gillar att arbeta med administrativa frågor? Gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter och koordineringsstöd mot projekt och uppdrag? Då är detta tjänsten du ska söka!

Din roll

Arbeta som avdelningens projektadministratör innebär att stötta avdelningen med projektadministration såsom:

 • Administrativt stöd efter behov i projekt och uppdrag
 • Dokumenthantering, inköp och hantering av arbetsorder i affärssystem IFS
 • Stöd i interna processer så som exportkontrollfrågor, ärendehantering, konfigurationsstyrning etc
 • Koordineringsstöd i samband med kundmöten och vid framtagning av rapporter till kund

Främsta kontaktytan är med kollegorna på egna avdelningen, Sensor Services, men även informationsutbyte med andra personer med liknande roll inom företaget.

På avdelning Sensor Services är vi ett engagerat gäng medarbetare som arbetar med många olika och varierande arbetsuppgifter. Det är alltifrån verkstadsnära arbeten, genomförande av tekniska utredningar, underhålls- och modifieringsarbete på radaranälggningar runtom i landet samt ett nära samarbete med kund i olika tekniska och affärsmässiga frågor. Vi är nu i behov av att anställa en flexibel och strukturerad projektadministratör som brinner för att ge service och utföra administrativa uppgifter

För en person med vilja och driv finns möjlighet att utvecklas, dels på avdelningen, men även inom övriga Saab, då vi tror det är bra och utvecklande att ges möjlighet till byte av arbetsuppgifter internt.

Din Profil

För att trivas i rollen som projektadministratör ser vi gärna att du minst har några års erfarenhet av administration eller motsvarande arbete i projekt. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda kunskaper i Word och Excel.

Som person är du serviceminded, prestigelös och har ett härligt ordningssinne. Du tar gärna egna initiativ och ser till att slutföra saker i tid med ett stort eget driv och med en hög grad av integritet. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i team och kan hugga in samt hjälpa till med olika uppgifter som kan förekomma.
 

Krav

 • Gymnasiekompetens
 • Goda kunskaper inom Microsoft Office-programmen
 • Utmärkta kunskaper i Svenska & Engelska (tal och skrift)

Meriterarande:

 • Högskola/universitet , några års arbetslivserfarenhet.
 • Kunskaper inom exportkontroll.
 • Kunskaper i IFS
 • Kunskaper i Agresso

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och sociala kompetens. 
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
 

Vad du blir en del av

Avdelningen Sensor Services, är specialiserad på att ge support och underhålla markbaserade radarsystem så som spaningsradar och väderradar. Arbetet sker i en nära dialog och samarbete med kunderna. Avdelningen består idag av ett 40 tal medarbetare i Arboga med stor blandning av kompetenser.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.
 

Läs mera om oss här