Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Projektingenjör till Saab i Arboga

Arboga, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Projektingenjör till Saab i Arboga

Vill du jobba med underhållsutrustningar till flygplan JAS 39 Gripen så kan du vara den personen som vi söker.

Din Roll

Till avdelningen Ground Support Equipment (GSE) söker vi nu ytterligare medarbetare.

Hos oss varierar arbetsuppgifterna och du får möjlighet att vara delaktig inom många områden från utveckling till avveckling av flygunderhållsutrustningar.

Till exempel jobbar vi med tekniska utredningar, bereder inköp, tar fram teknisk information, testar gränssnitt mot flygplan och levererar supportlösningar samt utrustningar till våra kunder.

Du kommer att fungera som en spindel i nätet med många kontaktytor till flera stödfunktioner som tex inköp, konstruktion, kvalitet etc. Du kommer även att vara teknisk support till kunder och brukare av våra GSE-produkter.


Din Profil

Vi söker dig som är driven, har god initiativförmåga och som har ett teknikintresse. Oavsett bakgrund behöver du ha en förmåga och vilja att lära dig nya saker. Du är en lagspelare som fungerar bra att arbeta både självständigt och i team.


Krav för tjänsten

  • Teknisk utbildning (eller motsvarande arbetslivserfarenhet)
  • Bra kunskaper i engelska och svenska (både tal och skrift)
  • Körkort kategori B
     

Meriterande

  • Erfarenhet av flygunderhåll.
  • Erfarenhet av arbete som projektledare eller uppdragsledare.
  • Erfarenhet från arbete med försvarsmakten eller FMV.
  • Förmåga att läsa och förstå konstruktionsunderlag.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

På avdelningen Ground Support Equipment blir du delaktig i ett team med medarbetare som stöttar, sporrar och delar med sig av sin kunskap. Du får möjligheten att vara med att utveckla vårt arbetssätt och planera din arbetsdag. Här finns möjligheten att ta plats, utvecklas och bygga en långsiktig och givande karriär då vi värdesätter dina initiativ.

Våra kontor finns i nyrenoverade och moderna lokaler, och vill du vara aktiv finns det tillgång till ett renoverat och välutrustat gym, promenadrundor eller varför inte prova på lunchyoga?

Fritidsföreningen AT-fritid sammanhåller många aktiviteter såsom: månadsutmaningar, tisdagsyoga, skidmästerskap, gemensamma träningstillfällen osv.

Aeronautics
Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.


Känns det här jobbet intressant? Tveka inte att söka redan idag. Vi använder oss av löpande rekrytering i den här processen och du kan ansökan på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.