Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare – Etablering av underhållsförmåga Gripen E/F

Linköping, Sweden
Closing date: 31 July 2024

Din roll 

Du kommer att bli en del av Program Management Gripen inom BU Aviation Services. Vårt område är inne i ett expansivt skede och vi behöver växa för att klara morgondagens utmaningar. Våra projekt är av olika art och spänner över hela produktslivcykeln. Nya projekt definieras löpande och projektledarutmaningarna kommer att avlösa varandra.  Därmed kan vi garantera en utvecklande och riktigt rolig roll som projektledare hos oss.


I din roll kommer du bli en del av ett nystartat program och projektleda etableringen av en komponentunderhållsförmåga. Detta är en viktig del av den totala underhållsförmågan för att möta våra kunders tillgänglighetsbehov och krav på försörjningstrygghet. Då programmet omfattar flera projekt så är samverkan mellan de olika projekten en viktig faktor för att uppnå ett bra resultat. Etableringsprojektet kommer att omfatta flera siter i Sverige samt samverkan med partners och leverantörer utomlands.  


Att etablera en komponentunderhållsförmåga omfattar en stor bredd av arbete från teknisk utveckling till kommersiella dialoger med underleverantörer. Denna bredd i kombination med projektets storlek gör att det kommer finnas ett antal delprojekt som kommer att rapportera till dig.


Din profil 

Vi söker dig som har en god förmåga att leda projekt och på ett positivt sätt motivera dina projektmedlemmar. Du behöver ha god förmåga att sätta dig in i nya områden och skapa strukturer, samarbeten och rutiner mellan människor. Du är självsäker men också lyhörd och räds inte för att fatta beslut.


Du lockas av att arbeta i en roll där du skapar dig ett brett kontaktnätverk och får olika delar av organisationen att samverka mot samma mål. Med en hög integritet och förmåga att balansera strategibeslut, kundkrav, tekniskt underlag och regelverk, tror vi att du kommer att trivas i rollen som projektledare.


Utöver ovanstående personliga egenskaper har du:

  • Flerårig relevant erfarenhet inom projektledning, programledning eller teknisk ledning, gärna i internationella sammanhang
  • God ekonomisk förståelse 
  • Erfarenhet av att skapa och implementera strategier 
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift 

Meriterande om du har:

  • Erfarenhet eller förståelse för komponentunderhåll
  • Förståelse och viss kunskap runt luftfartsregelverk

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av 

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen. 


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Läs mer om oss här .


Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!