Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare BU Missile Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 15 August 2024

Vill du vara med och utveckla våra högteknologiska produkter? Är du en erfaren projektledare som bidrar till ett engagerande och motiverande arbetsklimat? Då är du den vi söker.

Din roll

Du kommer att vara en del av Project Management Office (PMO) inom Business Unit Missile Systems. Du blir en del av ett team med varierad bakgrund och erfarenhet som uppskattar varandras olikheter och som strävar efter en öppen och hjälpsam kultur.  

Som projektledare är din huvuduppgift att leda projekt mot uppsatta mål inom BU Missile Systems hela produktportfölj och produktlivscykel. I arbetet ingår bla att ta fram planer, följa upp ekonomiska mål och andra KPI:er samt löpande rapportera projektstatus till projektstyrgrupp och andra intressenter.

Din profil

Vi söker dig som trivs i rollen som projektledare, och genom olika utmaningar lärt dig att bygga team som lyckas. Du kan smidigt navigera i organisationen och är bekväm med att arbeta självständigt och strukturerat, både mot tydliga och otydliga mål. Vi tror att du som projektledare engagerar och inspirerar dina kollegor och bidrar till ett utvecklande arbetsklimat.

För att trivas i denna roll är du en nyfiken och motiverad person med ett intresse för produktutveckling av avancerade system, du gillar omväxling och är en ledare med stor förmåga att kommunicera. Du är social och flexibel med förmågan att snabbt bekanta dig med nya förutsättningar och kundbehov. Vi ser det som en självklarhet att du vill vara en del av utvecklingen av dina kollegor och aktivt delta i erfarenhetsutbyten.

Du har en examen från universitet/högskola eller motsvarande förvärvad erfarenhet. Det är meriterande om du även har erfarenhet av PPM-verktyg (ex Antura).

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Låter rollen intressant? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Har du frågor om rollen så kan du kontakta rekryterande chef Johanna Forsgren:  johanna.forsgren@saabgroup.com

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här