Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

PROJEKTLEDARE för att hålla pilot & samhälle säkert

Linköping, Sweden
Closing date: 29 April 2024

Vill du projektleda funktioner som gör att vi faktiskt flyger, bidrar till ett säkrare samhälle och är kritiska ur den flygande kundens perspektiv?

Aeronautics, Navigation & Weapons utvecklar funktioner och förmågor inom teknikområdena styrsystem, flygmekanik, flygprestanda, primärdata och navigering samt flyg- och systemteknisk vapenintegration, för bemannade och obemannade flygande produkter. Avdelningens projekt finns inom nyutvecklingen av det nya Gripen-systemet, förmågelyft inom befintligt Gripen-system samt olika koncept- och forskningsprojekt

Flygplanets styr- och flygegenskaper bestäms av de fysikaliska förutsättningarna geometri, aerodynamik, tyngdpunkt, massa och masströghetsmoment och hur vi implementerar våra styrlagar i ett ”Full Authority Fly-By-Wire Flight Control System”.

Du blir en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

För oss är det viktigt att du uppmuntras till att bidra med din kunskap på bästa sätt och vi lägger mycket fokus på att forma ditt uppdrag efter dina intressen, så mycket det är möjligt.

Nytänkande och hjälpas åt, ska genomsyra vår verksamhet - Varje dag! 

Din roll

Som projektledare hos oss har du stora möjligheter att påverka vårt arbetssätt och att utveckla ditt ledarskap! I rollen förväntas du driva den övergripande utvecklingsplaneringen utifrån givna ramar. Ditt uppdrag kan innebära att driva både större, komplext projekt eller flera mindre.

Oavsett projekt jobbar du tillsammans med andra ledare för att planera, prioritera och skapa förutsättningar för våra ingenjörer.

Rollen involverar många olika kontaktytor; ingenjörer, ledare, kunder, underleverantörer samt slutanvändare till andra linjeinstanser och teknikområden.

Din profil

  • ​Teknisk utbildning alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig.

  • Viss arbetserfarenhet av projektledning alternativt precis har startat sin ledarskapsresa och är intresserad av att utvecklas ytterligare

  • Goda ledaregenskaper både mot uppdrag och team

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Vidare behöver du ha ett metodiskt arbetssätt med god förmåga att prioritera tid och fokus på rätt sak. Du är skicklig på att anpassa en dialog efter vem du pratar med, är lyhörd och kommunicerar med tydlighet. Du har både intresse och förmåga att driva de team du jobbar med och motiveras av att löpande effektivisera och förbättra arbetssätt och verktyg i projektarbetet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här