Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Projektledare Gripen underhållssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Är du en initiativrik projektledare som trivs med att leda andra och som vill bidra till att öka tillgängligheten på Gripen-systemet? Vi söker en uppdragsledare för utveckling och vidmakthållande av Gripen C/D underhållssystem. Avdelningen befinner sig just nu på en spännande förändringsresa som gör att du kommer att ha möjlighet att utveckla befintligt arbetssätt! Eftersom underhållssystemet omfattar hela Gripenplanet kommer du att få en inblick i samtliga delar och delsystem av flygplanet, och ett stort kontaktnät. Låter rollen som något för dig? Läs vidare! 


Din framtida utmaning

Gripen C/D operereras av flygvapen i fem länder och kommer att finnas i drift under många år framöver. Vår avdelning ansvarar för kontinuerliga uppdateringar av underhållssystemet samt införande av flygplanets funktionsutvecklingsprojekt i tillhörande publikationer. 


I rollen som projektledare ansvarar du för ett antal projekt av olika storlek där du i vissa fall leder hela projektet och i andra fall koordinerar det arbete som ligger under avdelningens ansvar. Underhållssystemet för Gripen C/D omfattar hela flygplanet och dess delsystem vilket innebär att du får ett stort nätverk både på avdelningen och utanför. Du kommer ha kontakt med bland annat andra projektledare, materielgruppsansvariga, systemingenjörer, kontraktsansvariga, linjechefer, controllers, kund och brukare. Verksamheten inom dina projekt består till stor del av teknikinformation, såsom underhållsmanualer och reservdelskatalog.


Du kommer ha ett tätt samarbete med övriga projektledare och verksamhetsansvarig linjechef. Vi har högt i tak och stöttar varandra i det dagliga arbetet. I och med den förändringresa som pågår på avdelningen, finns möjlighet att anpassa rollen efter dina intressen och förutsättningar.


Din profil

Vi tror att du är en person som inte är rädd för att ta egna initiativ, du sätter igång aktiviteter och ser till att de slutförs med gott resultat. Du har ett stort inre driv och engagemang som du gärna sprider till din omgivning. Du tycker om att ha många kontakytor och att samarbeta med andra. Som projektledare är det viktigt att ha en god kommunikationsförmåga.  


Du har en teknisk högskoleutbildning om minst tre år, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av teknikinformation är meriterande, har du inte det krävs ett genuint intresse av att sätta dig in i verksamheten. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt, där du fokuserar på effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Avdelning Support Solution Design består av ca 100 medarbetare. Vi producerar teknikinformation, underhållsberedning, utbildningsmaterial och illustrationer till både Saab-produkter och andra leverantörers produkter.

På vår avdelning har vi ett strukturerad arbetssätt för strategiska initiativ och ständiga förbättringar, och vi arbetar löpande med successionsplanering, kompetenstrappor och personalens utveckling. Det ger goda möjligheter att forma sin arbetsvardag och att vartefter anta nya utmaningar.

Låter det intressant? Tveka inte att söka redan idag, då urvalet sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.