Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Projektledare GSE

Location
Östersund, Sweden
Closing date
11 August 2022
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Som projektledare inom avdelningen Ground Support Equipment, GSE, kommer du över tid leda många olika projekt. Våra projekt varierar i storlek med avseende på budget, kalendertid och innehåll, men samtliga projekt ska säkerställa att vi levererar enligt våra beställningar till våra kunder.

Du ansvar för att planera, styra, leda och koordinera alla aktiviteter och funktioner inom projekten så att projekten når sina mål. Som projektledare har du budgetansvar, rapporterar till styrgrupp samt sköter våra kundkontakter och leveranser till kund. Samtidigt som man får vara lyhörd för nya affärer och förändringar som kunderna efterfrågar.

Den du är idag

Vi söker dig som har förmågan att leda och inspirera andra människor till att leverera och driva våra projekt enligt önskat projektresultat. För att lyckas som projektledare hos oss behöver du:

  • Vara självgående och resultatinriktad
  • Ta initiativ, planera och leda ditt arbete
  • Ha lätt för att kommunicera med olika typer av målgrupper inom verksamheten
  • Ha några års erfarenhet som projektledare eller motsvarande ledande befattning
     

Du är bekväm med en ledande roll och har med dig erfarenhet från tidigare

arbetsuppgifter. Du är civil- eller högskoleingenjör, eller har likvärdig

arbetslivserfarenhet. Du uttrycker dig med lätthet i tal och skrift både på

svenska och engelska, samt att du har B-körkort.

Din arbetsplats är placerad i Östersund. Projekten du kommer driva genomförs på de orter vi är verksamma (Östersund, Linköping och Arboga) därför kommer resor att ingå i tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen GSE, Ground Support Equipment, består idag av ca 120 medarbetare med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7A, Försvarsmaktens övriga flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra affärsuppdrag består av att försörja underhållsystemen med rätt utrustning så att förebyggande och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontaktperson. Reine Ivansson nr 073-437 71 48