Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Projektledare ILS Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 29 August 2022

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är

tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

I rollen som Projektledare ILS inom Gripen E kommer du att ansvara för delprojektet Logistics Analysis samtliga leveranser. Du planerar delprojektet, leder och stöttar projektmedlemmar, samt ansvarar för tid och ekonomi. Dina kontaktytor i leveranserna kommer förutom din projektgrupp vara huvudprojektledare, referensgrupper, kontrakt och linjen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att;

  • Ansvara för att genomföra delprojektet
  • Leda, planera, fördela och kontrollera projektarbetet.
  • Samordna, informera och stötta projektdeltagarna
  • Hålla dina intressenter uppdaterade på progress och status.

Ditt delprojekt kommer att bestå av 6-8 medarbetare som ansvarar för att ta fram underhållskoncept, underhållsnivåanalyser, reservmaterielrekommendationer, LCC-analyser, systemsimuleringar och framtagning av Logistics Support Plan.

Arbetet ger möjlighet att utveckla både helhetssyn inom ILS-området samt en god produktkännedom gällande Saabs flygplan, vilka ger goda förutsättningar för framtida ledarutmaningar inom området.

Den du är idag

Som person är du strukturerad, driven, självgående och har ett prestigelöst förhållningssätt, är lösningsorienterad och analytisk. Du har också en god kommunikativ förmåga där du genom din energi skapar engagemang och delaktighet. En bred teknisk förståelse är bra att ha med sig och har du dessutom kunskap inom ILS, RAMS eller Logistikanalys så är det extra meriterande. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt ett par års arbetslivserfarenhet som projektledare.

Följande ger dig ett plus i kanten:

  • En kombination av drivkraft och analytisk förmåga.
  • Intresse och kunskap inom optimering och simulering.
  • Erfarenhet inom ILS/RAMS
  • En teknisk förståelse och övergripande kunskap om Gripen

Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi arbetar med internationella affärer och projekt. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Affärsenheten Gripen Sustainment levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistics Support (ILS) som täcker hela livscykeln, från utveckling via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders system att fungera bra i drift.

Sektionen Logistics Engineering består av femton ILS-ingenjörer, logistik- och driftanalytiker som främst arbetar inom flygdomänen. Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och vi gör vad vi kan för att bibehålla denna så att våra anställda trivs hos oss!

Sista ansökningsdag: 2022-08-29.

Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen in med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.