Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare inom produktion för missilprodukter

Linköping, Sweden
Closing date: 3 March 2024

Vi behöver bli fler för att tillgodose den ökande efterfrågan av våra produkter. Därför söker vi nu projektledare inom Project Management Office till vårt härliga gäng. Välkommen med din ansökan!

Din roll

Tjänsten innebär att driva utvecklings- och produktionsprojekt inom produktionen på Dynamics så att våra kunder får sina produkter i rätt tid med rätt kvalitet. Du kommer få leda och koordinerar projektets medlemmar inom produktionsteknik, planering, inköp, produktionskvalitet och övrig produktion, och kommer även ha många kontaktytor inom program och utveckling. I denna roll kommer du projektleda industrialisering och produktion av olika missilprodukter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Planera, koordinera och genomföra utvecklings- och produktionsprojekt

 • Leda industrialisering

 • Uppnå, rapportera och följa upp projektmål och mätetal

 • Identifiera och hantera risker inom projekten

 • Skapa och upprätthålla goda relationer med berörda inom projekt och program

 • Avrapportera projektets status till styrgruppen

Du kommer att tillhöra Projektkontoret Missiles, som är produktionens gränssnitt mot affärsenhet Missiles. Projektkontoret ansvarar för marknads- och anbudsstöd, projekt- och orderhantering och konfigurationshantering. Vi finns på flera orter och denna tjänst är placerad i Linköping.

Din profil

Vi söker dig som har god erfarenhet av produktion, gärna processindustrin och som har arbetat med projektledning. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund i form av relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Självklart motiveras du av att arbeta målfokuserat och trivs med stort eget ansvar. Det är viktigt att du har ett stort engagemang, är driven och kan ta egna initiativ. Vi ser att du är en person som får saker att hända samtidigt som du tar ansvar för resultatet. Du ska kunna arbeta både operativt och strategiskt och samarbeta med medarbetare på olika nivåer i företaget.
 

Krav för rollen:

 • Relevant högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Minst 3 års erfarenhet av projektledning och tillverkande industri

 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 • Körkort


Meriterande:

 • Förståelse av produktionens processer: planering, beredning, inköp, kvalitet, tillverkning och leverans

 • Erfarenhet av produktionsledning och produktionsteknik

 • Kunskap om våra missilprodukter

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.