Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Projektledare klimat, Saab

Stockholm, Sweden
Closing date: 26 September 2023

Miljö är en viktig del i Saabs hållbarhetsarbete. Om du är intresserad av miljöfrågor och vill driva förändring erbjuder vi dig möjligheten att i roll som projektledare bidra till företagets omställning, främst inom klimatarbete. Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som projektledare i Saabs pågående projekt Science-based Targets (SBT) kommer du vara direkt delaktig i arbetet med att utforma, koordinera och följa upp företagets klimatarbete och arbetet med att nå företagets kortsiktiga och långsiktiga klimatmål. Rollen har många samarbetspunkter och bygger kontakter både inom och utom företaget vilket innebär att tjänsteresor förekommer.

Projektledarens ansvar kommer att vara att:

  • leda utvalda delar av projektet genom dess samverkansgrupper

  • aktivt arbeta med risker och möjligheter

  • följa upp resultat i form av milstolpar

  • rapportera projektets framfart till intressenter, främst internt men även externt

Du kommer att ingå i gruppfunktionen för miljö på Saab. Arbetsgruppen består av sju personer som med grund i ett individuellt djupare kunskapsområde tillsammans samarbetar på en övergripande nivå för att leda och styra Saabs miljöarbete.

Din profil

Vi söker dig som med engagemang och intresse vill se och uppnå förändring genom aktivt agerande. Du har förmåga att se samband mellan aktiviteter i verksamheten och förstå hur beslut påverkar, både i ett kortare och längre perspektiv. Du bygger och nyttjar kontakter både inom och utanför organisationen för att samla in viktig information och påverka stora beslut. Du skapar struktur och tydliga delmål samt tar ansvar för att uppgifter slutförs i tid och med hög kvalitet.

Förmågan att engagera, övertyga och förmedla budskap på ett tydligt sätt, både i grupp och enskilt, är kännetecknande för dig. Med entusiasm tar du dig an nya satsningar och förbättringar, men du förstår och bemöter människors motstånd till förändring med professionalism och uthållighet. Du har fingertoppskänsla som gör att du kan bedöma när traditionella metoder och beteenden bör frångås, och när det är viktigt att kompromissa för att företaget som helhet ska lyckas nå sina mål.

Du som söker har:

  • slutförd högskole- eller universitetsutbildning inom lämpligt område, så som miljö, teknik, kommunikation, informations - eller rättsvetenskap
  • tidigare arbetslivserfarenhet inom projektledning
  • god kommunikativ förmåga i tal och skrift inom svenska och engelska språket

Det är fördelaktigt om du dessutom har:

  • ledarerfarenhet sedan tidigare
  • god kännedom om Saab, dess verksamhet och organisationsstruktur

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.