Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare med fokus på utveckling och effektivisering av produktion

Linköping, Sweden
Closing date: 6 June 2023

Är du vår nästa Projektledare/Induslead inom Saab Aeronautics?

Saab står inför en mycket spännande utmaning med upptakt inom produktionen och industrialiseringsarbetet, där din roll som projektledare är viktigare än någonsin.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som projektledare ansvarar du för att driva industrialiseringsprojekt/uppdrag vid utveckling & effektivisering av Saabs produktion. I dina projekt/uppdrag krävs en nära samverkan med flertalet avdelningar, så som utveckling (design), produktionsteknik, inköp och givetvis produktion.

I din roll kommer du dels att ansvara för att driva utvecklingsprojekt, men också för att ta fram projektplaner för att underlätta uppföljning av progressen och rapportering till projektägare och produktionsansvariga.  Din roll kommer även ställa krav på ett arbete som en sammanhållande funktion av diverse roller i din projektgrupp.

Rollen innebär dessutom inte bara arbete i Linköping, utan även möjligheter till att få arbeta globalt med förbättringar och drivsättningar av produktion i andra delar av världen.


Din profil

Vi söker dig som har god vana att arbeta såväl självständigt som i samverkan med andra. Du är drivande och har en stor vilja att hitta lösningar. Dina personliga egenskaper bör vara att du har hög integritet och god kommunikationsförmåga, vidare måste du vara noggrann och analytisk, med fokus på både detaljer och helhet. Du är nyfiken och söker svaren på frågor, samt drivas av viljan att förbättra verksamheten.

Vi tror att du som söker i grunden är civil, eller högskoleingenjör, eller har annan arbetslivserfarenhet där du verkat i en teknisk organisation med inriktning mot produkt- och/eller produktionsutveckling. Du bör ha goda kunskaper inom produktionsteknik och projektledning, samt ser det meriterande med kunskaper inom ISO 9001 och EN 9100. Vidare är goda kunskaper i svenska och engelska en förutsättning.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Stämmer du in på ovanstående beskrivning? Skicka in din ansökan till vårt härliga team idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.