Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare med stor teknisk förståelse

Karlskoga, Sweden
Closing date: 16 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Du kommer att tillhöra Projektkontoret Ground Combat, som är produktionens gränssnitt mot affärsenhet Ground Combat som är en del av Affärsområde Dynamics i koncernen Saab AB. Projektkontoret ansvarar för marknads- och anbudsstöd, projekt- och orderhantering och konfigurationshantering.

Din roll

Tjänsten som projektledare innebär att driva utvecklings- och kapacitetshöjande produktionsprojekt inom produktionen på Dynamics så att våra kunder får sina produkter i rätt tid med rätt kvalitet. Du kommer få leda och koordinerar projektets medlemmar inom produktionsteknik, planering, inköp, produktionskvalitet och övrig produktion, och kommer även ha kontaktytor inom program och utveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att planera, koordinera och genomföra utvecklings- och produktionsprojekt samt leda industrialiserings- och/eller kapacitetshöjande projekt. Du kommer även att ansvara för att uppnå, rapportera och följa upp projektmål och mätetal, samt identifiera och hantera risker inom projekten. En viktig del av ditt arbete blir att skapa och upprätthålla goda relationer med alla berörda inom projekt och program, samt att regelbundet avrapportera projektets status till styrgruppen.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av produktion, gärna med en specialisering inom processindustrin, och som dessutom har arbetat med projektledning. Din bakgrund bör inkludera flera års praktisk erfarenhet inom produktionsmiljöer, där du har haft ansvar för att planera, leda och genomföra projekt från start till mål. Din erfarenhet inom processindustrin innebär att du är bekant med de specifika utmaningar och krav som ställs inom denna sektor, och din projektledningskompetens innebär att du har framgångsrikt hanterat projekt med höga krav på effektivitet, kvalitet och tidsplanering.

Det är önskvärt att du har en teknisk bakgrund, helst genom en relevant högskoleutbildning inom exempelvis maskinteknik, elektroteknik, eller industriell ekonomi. Alternativt kan du ha förvärvat motsvarande erfarenhet genom praktiskt arbete och fortbildning inom området, vilket har gett dig en solid grund och förståelse för tekniska processer och lösningar.

Självklart motiveras du av att arbeta målfokuserat och trivs med stort eget ansvar. Det är viktigt att du har ett stort engagemang, är driven och kan ta egna initiativ. Vi ser att du är en person som får saker att hända samtidigt som du tar ansvar för resultatet. Du ska kunna arbeta både operativt och strategiskt och samarbeta med medarbetare på olika nivåer i företaget.

Eftersom vårt arbete innebär samarbete med både lokala och internationella leverantörer samt kollegor från olika avdelningar, är språkkunskaper i både svenska och engelska nödvändiga för att säkerställa tydlig och effektiv kommunikation då det hjälper oss att upprätthålla hög kvalitet och effektivitet i våra processer.

Vi har verksamhet på flera orter runt om i landet, och den aktuella tjänsten är placerad i Karlskoga. Resor mellan våra kontor förekommer, vilket innebär att du behöver vara flexibel och beredd att resa för att möta kollegor, samarbetspartners och kunder på olika platser. Dessa resor är en viktig del av tjänsten, då de möjliggör nära samarbete, kunskapsutbyte och effektiv projektledning över hela vår organisation, därför är innehav av B-körkort ett krav.

Meriterande för tjänsten är en förståelse av produktionens processer, som inkluderar planering, beredning, inköp, kvalitet, tillverkning och leverans. Det är också fördelaktigt att ha erfarenhet av produktionsledning och produktionsteknik, vilket innebär att du är välbekant med att optimera produktionsflöden, hantera resurser effektivt och säkerställa hög produktkvalitet.

Om du är redo att göra en verklig skillnad och bidra till vår organisations fortsatta tillväxt, ser vi fram emot att höra från dig. Berätta i din ansökan varför du tror att du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre!

Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 34.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här