Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare och delkontraktsansvarig för design och support Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 14 June 2023

Som operativ projektledare för design och support bidrar du till att bibehålla en hög tillgänglighet för Gripen, vilket är viktigare än någonsin!  Är du intresserad av att få en djup förståelse av kundens behov samtidigt som du trivs med att ha ett brett kontaktnät? Då har vi rollen för dig!

Din roll

​Saab levererar design- och supporttjänster för att supportera samtliga användare av Gripen C/D och E/F i driftsfasen. Vi arbetar nära kunder och myndigheter samt svenska och internationella partners.

Vi söker dig som vill jobba som sammanhållande projektledare inom denna verksamhet. Du kommer att vara en del av uppdragsledningen inom funktionen Systems and Operations Management i affärsområdet Gripen Sustainment. Här finns det mycket erfarenhet inom bland annat projektledning, central teknisk ledning samt verksamhetsutveckling som vi nu vill sprida på flera.

Du kommer att bli teamledare för våra centrala roller för design- och support där vårt åtagande växer. I rollen kommer du att jobba organisationsöverskridande med till exempel utvecklingsorganisationer och supportavdelningar.  Rollen innefattar ett delkontraktsansvar inom vidmakthållandekontraktet.

Gripen E är på väg in i en driftsfas parallellt med fortsatt vidareutveckling av produkten vilket innebär ett stort fokus på att vidareutveckla och anpassa arbetssätt, samt säkerställa progress.

Då funktionens ansvars- och verksamhetsområde har stor bredd finns goda möjligheter till varierande arbetsuppgifter över tid.

Din profil

Du är nyfiken, har ett stort driv och ett strukturerat arbetssätt som för arbetet framåt. Vi lägger vikt vid att du löser uppgifter självständigt och har erfarenhet av att leda andra. Vi ser även att du är kommunikativ och löser problem på ett prestigelöst sätt.

Du har en teknisk bakgrund och det är en fördel om du har tidigare erfarenhet inom Saabs Gripenutveckling, men det är inget krav för att kunna klara tjänsten.

Vi ser också att du har affärsmässighet samt en vilja att förstå kundens behov.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer bli en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Affärsenhet Gripen Sustainment fokuserar på vidareutveckling, underhåll och support av militära flygplanssystem.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.