Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare som vill arbeta med flygande spaningssystem på AEW

Arboga, Sweden
Closing date: 29 September 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker nu flera drivna och engagerade projektledare, produktledare och programledare till vår verksamhet Airborne Early Warning (AEW).

AEW är en affärsenhet inom affärsområdet Surveillance som utvecklar, levererar och underhåller luftburna varningssystem såsom GlobalEye, som är en av världens mest avancerade AEW-produkter. GlobalEye bygger på vår egenutvecklade radar ERIEYE som är integrerad med andra sensorer i våra Mission Systems. Vi erbjuder en hållbar arbetsmiljö där ledarskap och mångfald är avgörande för vår framgång. Tillsammans med en öppenhet i vårt dagliga arbete möter vi kunder och framtida utmaningar. Bli en del av oss!

Vi har ett brett utbud av ledarroller i våra uppdrag som täcker allt från tidig projektfas och utveckling till implementation och testning till support i redan levererade produkter. Vi söker nu förstärkning till följande roller:

  • Programledare LSI – LSI  - Rollen innebär att du kommer arbeta som antingen Programledare eller Ställföreträdande Programledare med uppgift att ansvara för genomförandet av våra Lead Systems Integration (LSI)-program till våra kunder. Programchefens roll är att balansera de tekniska aspekterna med de kommersiella aspekterna, tidsplan, omfattning och budget för att uppfylla åtagande. Du kan också vara del av ett Capture Team tillsammans med Marketing and Sales som Operations Responsible eller Bid manager i WB-processen för att sedan följa med in i Programgenomförande vid taget kontrakt. Rollen kräver ett omfattande samarbete med många olika parter i kundgränssnittet men även över de olika produktenheterna inom Saab som ansvarar för delprojekt i LSI-programmen.
  • Produktledare – Rollen innebär ansvar för utveckling, lönsamhet och säljbarheten av produkter i portföljen genom hela produktlivscykeln. Rollen innefattar support i marknadsföringskampanjer och ansvar för den tekniska delen av tagna kontrakt. Rollen innefattar både interna och externa kontakter. Externt innefattar det kunddiskussioner och förhandlingar och offertfasen definiera kundkonfigurationen. Internt behöver du interagera med programledningen, marknadsavdelningen och utvecklingsavdelningarna.
  • ILS Project Manager - I rollen är du en naturlig och viktig del i våra kampanjer för både befintliga och framtida affärer. I nära samarbete med övriga enheter inom Saab kommer du ansvara för att leda, koordinera och optimera ILS-erbjudanden på högre systemnivå inom flygburna spaningsradarsystem. Rollen inkluderar även ansvar för framtagning av effektiva ILS- lösningar inom våra olika försäljningskampanjer. Du kan även arbete inriktad mot vår utbildningverksamhet i rollen som training manager.
  • Industrial cooperation manager – Rollen innebär att ansvara för att industriella samarbetsförslag, kontrakt och avtal är i linje med Saab-koncernens affärsplan, affärsutsikter och uppförandekod. Hantera branschrelationer och övervaka kundländers industristruktur och industriella samarbetsmöjligheter samt att säkerställa att en relevant strategi finns för industriellt samarbete för att uppfylla respektive åtagande avseende IC i samband kampanjer och program. I genomförandefasen ingår att planera och ansvara för genomförandet av de överenskomna IC projekten (genom projektledare eller själv, beroende på storlek och komplexitet).

Din profil

Ett team fungerar många gånger som bäst när det består av olika personligheter, erfarenheter och kompetenser. Därför är vi intresserade av just dina styrkor för att se var du passar in hos oss. För att matcha de olika rollerna vi erbjuder tror vi att du har någon eller några av följande kompetenser och egenskaper:

  • Erfarenhet av projektledning
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • God kommunikativ förmåga på både svenska och engelska
  • Meriterande med tidigare erfarenhet inom civil- eller militär flygverksamhet
  • Meriterande med tidigare erfarenhet av arbete med offerter, marknad eller försäljning, men det är inget krav

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!