Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare, Special Mission and Regional Aircraft

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2023

Projektledarteamet inom avdelningen Special Mission and Regional Aircraft (SMRA) växer, och vi är nu i ett skede där vi behöver stöd av en ny projektledare inom projektkontoret.

SMRA PMO (Projekt Management Office) består idag av cirka 25 medarbetare och bidrar med projektledare till projekten inom hela avdelningen. Du kommer att tillhöra sektionen Project Management som är en del av PMO Project Management Office 15. Gruppens medarbetare har blandade erfarenheter från projektledning.

Teamets ansvarsområde är bland annat att driva mindre projekt och uppdrag inom eftermarknaden samt att bidra med delprojektledare i de stora plattformsprojekten.

Din roll

Du kommer att arbeta främst med projekt och uppdrag inom eftermarknaden för civila Saab samt för FMV´s flygplan. Du kommer att driva flera projekt parallellt, både mindre och större uppdrag, och till stor del jobba med modifieringar och leveranser av material till dessa. 

Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra roller inom avdelningen, såsom ingenjörer, manualskribenter, inköp, kundsupport och marknad. I projektledarrollen ingår att ta fram tidplaner, genomföra tid- och kostnadsuppföljningar, riskbedömningar samt koordinering mellan alla olika roller i projektteamen.

Projektledaruppdragen kommer att variera i både komplexitet och omfattning över tid. Vi har därför möjlighet att forma din individuella utvecklingsplan utefter dina tidigare erfarenheter och önskemål.

Din profil

Vi söker en driven projektledare med förmåga att se både helheten och detaljerna och som kan driva flera uppdrag parallellt. Du har ett stort engagemang och ett positivt förhållningssätt, samt är både självgående och strukturerad.

Kompetenskrav

  • B.Sc./M.Sc. eller relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av projektledning
  • God kommunikationsförmåga i svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande

  • Teknisk utbildning
  • Erfarenhet av teknikutveckling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.