Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare till SMRA

Linköping, Sweden
Closing date: 1 March 2024

Avdelningen Special Mission & Regional Aircraft (SMRA) fortsätter växa och behöver nu förstärka projektledarteamet med ytterligare ett antal duktiga projektledare. SMRA:s Project Management Office (PMO) består av drygt 30 medarbetare, och bidrar med projektledningskompetens till hela avdelningens behov.

Din roll

Du kommer ingå i sektionen Platform Project Management and Risk som är en av totalt tre sektioner i SMRA PMO. Som projektledare i denna sektion kommer du i huvudsak arbeta med projektledning inom våra stora och spännande Special Mission plattformsprojekt, t.ex. GlobalEye och Saab 340/2000 AEW&C. Även andra utvecklande projektledaruppdrag inom SMRA kan förekomma.

I rollen som projektledare i ett plattformsprojekt leder du ett av delprojekten som ingår i huvudprojektet, t.ex. Design eller Modifiering. Du driver projektet framåt i nära samarbete med andra roller inom avdelningen, såsom ingenjörer, inköpare, hangarpersonal, tekniska skribenter, flygprovspersonal och i tät dialog med de övriga delprojekten. Har du flerårig erfarenhet av projektledning kommer du även kunna arbeta i rollen som vice huvudprojektledare.

Som projektledare är det ditt ansvar, utifrån angivna ramar, planera, att organisera och leda genomförandet av projektet från start till mål. Som projektledare består dina arbetsuppgifter bland annat av följande:

  • Definiera och organisera projektet och etablera projektplaner inklusive detaljerade tidplaner.
  • Övervaka och styra projektet mot dess definierade delmål och slutmål enligt projektplanen.
  • Hantera projektets ekonomi och övervaka kostnader.
  • Arbeta med resursbehov och resursallokering i dialog med linjechefer
  • Hantera kommunikation med projektets olika intressenter.
  • Jobba aktivt med risker och möjligheter.
  • Hantera prioriteringsfrågor.
  • Säkerställa ett bra projektklimat med gott samarbete och motiverade projektmedlemmar.

Din profil

Vi söker dig med ett starkt eget driv och engagemang, som vill jobba och växa som projektledare i en spännande och expansiv organisation som kännetecknas av en trygg gemenskap där vi tillsammans når avdelningens mål.

Som person är du är social och trivs med att leda arbetet. Du är bra på att samarbeta, är kommunikativ och har lätt för att få med dig folk. Du är effektiv, strukturerad och får saker att hända.

Vi är i behov av flera projektledare och söker därför både personer med ett par års erfarenhet, och personer med flera års erfarenhet av projektledning och att driva projekt i en teknisk miljö. Du har en utbildning från högskola eller universitet eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du kommunicerar tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Vi välkomnar dig till avdelningen SMRA inom affärsområde Aeronautics och affärsenhet Aviation Services och en inspirerande, spännande och expansiv verksamhet fylld av möjligheter. På SMRA har vi en kultur präglad av hjälpsamhet och att arbeta tillsammans för att nå våra gemensamma verksamhetsmål. På projektkontoret ansvarar vi för en effektiv projektledning av våra stora utvecklingsprojekt bl.a. inom GlobalEye och våra spännande projekt och eftermarknadsuppdrag för våra existerande kunder.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.