Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare till Training and Simulation

Huskvarna, Sweden
Closing date: 2 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Efterfrågan på våra produkter ökar och vi har en stor internationell databas. Vi är därför i behov av att förstärka vår verksamhet med flera duktiga projektledare som kommer arbeta med leveranserna till våra kunder. Våra produkter är olika typer av militära träningssystem och simulatorer samt tillhörande utrustning.

I rollen som projektledare kommer du arbeta tillsammans med Operations för att bryta ner kravställningar, implementera de anpassningar som krävs för respektive kontrakt, ansvara för test och verifiering hos kund och slutligen genomföra leveransen.

Din profil

I rollen som projektledare är en god ledarskapsförmåga avgörande och vi tror därför att du har ett stort intresse för ledarskap och drivs av att bygga starka och välmående team. Du är kommunikativ och trivs med att knyta nya kontakter samt besitter en grundläggande teknisk förståelse.

I rollen kommer du också få möjligheten att driva ditt eget arbete framåt och du bör därför vara ordningsam och ha en god planeringsförmåga, samtidigt som du uppskattar att ha ett gott samarbeta med andra. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strategiskt sätt, är analytisk och har ett starkt affärstänk. Våra kunder har ofta formella krav med avseende på dokumentation och vi ser gärna att du har erfarenhet av det sen tidigare.

För att lyckas och trivas i din roll tror vi att du:

  • Har en högskoleutbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Har dokumenterad projektledningsförmåga, gärna en certifiering.

  • Har erfarenhet av att arbeta internationellt.

  • Har erfarenhet från systemprojekt och interaktion med slutkund.

  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Resor förekommer i tjänsten men längden och frekvensen på dessa varierar beroende på kontrakt och kund.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.
 

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här .