Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Projektledare/Teamledare – Plattform och Vapen, Gripen Sustainment

Linköping, Sweden
Closing date: 4 January 2023

Vi söker en ny projektledare/teamledare till Plattform och Vapen som ingår i BU Gripen Sustainment. Inom BU Gripen Sustainment har vi en väldigt spännande tid framför oss där vi ska säkerställa operativ förmåga och relevans för Gripen C/D bortom 2035, samtidigt som vi varje dag ska säkerställa tillgängligheten ute hos de som brukar flygplanen.

Din framtida utmaning

I rollen som projektledare och teamledare inom Plattform och Vapen kommer du ha ansvar för tid, teknik och ekonomi samt leda dina projektmedlemmar inom tilldelade projekt samt operativt leda ett team med ingenjörer i vår löpande verksamhet.

Du kommer främst arbeta inom verksamhetsområdet Flygteknik och Vapen, där du tillsammans med verksamhetsansvarig för området, projektcontroller och systems engineering manager kommer leda verksamheten för tilldelade projekt.

Verksamhetsområdet Flygteknik och Vapen innefattar kompetensområdena:

  • Aerodynamik
  • Prestanda
  • Flygmekanik
  • Styrsystem
  • Vapenintegration
  • Externa laster

I rollen kommer du ha tillgång till ett nätverk med ytterligare ett 20-tal projektledare och teamledare som arbetar inom Plattform och Vapen. I nätverket har ni möjlighet att diskutera och påverkar processer och arbetssätt.  

Din profil

Du har arbetat några år som projektledare eller teamledare och vill prova på ett nytt område, eller så har du arbetat som systemingenjör och vill ta nästa steg i din karriär. Det viktigaste är att du har en vilja att lära dig nya saker samt har ett driv och förmåga att skapa dina egna förutsättningar.

Du behöver vara bekväm i sociala sammanhang då rollen har många kontaktytor både inom och utanför SAAB.

Erforderlig kompetens:

  • BSc alt. MSc eller relevant arbetslivserfarenhet.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska.

Extra plus i kanten:

  • Tidigare erfarenhet inom flygindustri.
  • Erfarenhet inom något av de kompetensområden som Flygteknik och Vapen ansvarar för.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.