Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare/Uppdragsledare till Secure Support System Plattforms

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Är du en erfaren projektledare/uppdragsledare som är redo för ett nytt spännande uppdrag. Vi erbjuder en roll i ett vasst IT-säkteam som jobbar med avancerade produkter, i moderna utvecklingsmiljöer, samtidigt som du jobbar för en god sak! Vi på Saab utvecklar morgondagens teknik för att tillsammans skapa en tryggare omvärld.

Din roll

Du kommer att vara en del av området Secure Support System Plattforms som utvecklar markbaserade stödsystem för Gripen. Systemen är centrala i såväl den taktiska, tekniska och underhållsloopen för att säkerställa att Gripen har hög tillgänglighet och operativ effektivitet!

Som projektledare/uppdragsledare hos oss är du en viktig kugge i produktutvecklingens alla skeden, från tidiga konceptfaser till driftsättning hos kund. Det innebär att din vardag kommer att innehålla allt från minutoperativa ställningstaganden till väldigt långsiktiga vägvalsfrågor så det är viktigt att du obehindrat kan röra dig mellan de olika nivåerna. Vidare kommer du att ha många kontaktytor så din förmåga att kommunicera är mycket viktig för att lyckas i rollen.

Du fördelar och följer systematiskt upp inkommande uppdrag för team IT-Security, samordnar och säkrar verksamhetens kvalitet och leverans inom givna ekonomiska tids- och resursramar samt utifrån kontraktskrav. Detta inkluderar även uppföljning av arbete och uppgifter för teamets samtliga roller. Du arbetar även i nära samarbete i vår sektion med motsvarande roll inom Systems Plattforms för bästa gemensamma leverans.


I rollen ingår ansvar för tid, teknik och ekonomi för tilldelat scope och där du förväntas driva den övergripande utvecklingsplaneringen utifrån givna ramar. Kring dig finns erfaren stöttning i form av närmaste chef, controller, tekniska ledare och kompetenta medarbetare.


Som projektledare/uppdragsledare får du även möjlighet att delta i ett nätverk med andra personer i liknande befattning för att dela best practice och bolla idéer.

Du innehar samordnings- och uppföljningsansvar för uppdrag gällande IT-Security inom STS (Simulators, Training and Support Systems) med tillhörighet i Ground Support System och SSSP (Secure Support System Platforms).
Du verkar som nära resurs inom området till Head of Product Engineering i tilldelade uppgifter inom och utanför organisationen.


Oavsett roll i vårt team så har du möjligheten att släppa loss din kreativitet och innovationsförmåga, att våga utmana och testa nya idéer! För att uppmuntra det så har vi regelbundet Learning & Innovation Days där du helt väljer vad du vill göra, så länge det tar dig och ditt team framåt!


Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Högskoleutbildning med datainriktning, datainriktning med säkerhet, civilingenjörsutbildning eller motsvarande är önskvärt men även kunskaper förvärvade genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet är intressant.

För att trivas i rollen som uppdrags-/projektledare hos oss tror vi att du har:

 • Praktisk erfarenhet inom projekt-/uppdragsledning

 • Förmåga att organisera och prioritera med hänsyn till helheten

 • God förmåga att skriftligt rapportera, dokumentera och utföra undersökningar och bedömningar

 • Intresse för mjukvaru-/systemutveckling

 • Kunskap inom IT-Security

 • Driv kring att utforma effektiva arbetssätt och metoder

 • Erfarenheter av kundkontakter är meriterande

 • Du skriver och pratar på både svenska som engelska

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap och förståelse inom säkerhetsarkitektur, granskning, kravhantering och kravanalys

 • Förståelse för tekniska system i kombination med kunskap om risker, brister och hot

 • Kunskap om exportkontroll och informationssäkerhet

Du är trygg i din profession, att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra, men kan även ta stort eget ansvar. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av vardagen och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya idéer och vill utvecklas både personligt och professionell, det är din egen nyfikenhet och vilja som sätter gränserna.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!