Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Projektör inom flygplatsljus

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 May 2022
Apply for this job!

Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng som har ett omväxlande arbete och dessutom väldigt roligt tillsammans? Då tror vi att tjänsten som projektör inom flygplatsljus är något för dig.

Din roll

I sektionen Field Support ingår ett team av projektörer och tekniker som stöttar Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten med projektering samt installationer inom flygplatsljusområdet. Motsvarande arbeten på civila flygplatser förekommer också. Vi tillhandahåller teknisk support samt utbildning till Försvarsmaktens driftorganisationer. Vi fungerar som upphandlingsstöd till FMV vid entreprenadupphandlingar samt stöttar med bygglednings-, kontroll- och besiktningsuppdrag. Arbetet innefattar upprätthållande av teknisk kompetens samt produktbevakning inom området.

Som projektör inom flygplatsljus är du en viktig del av teamet som ansvarar för projektering, installation och tekniskt stöd inom flygplatsljus på alla typer av flygplatser - såväl civila som militära.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av men är inte begränsade till

 • Projektering och dimensionering av elinstallationer för flygplatsljus
 • Kravhantering och verifiering av kravuppfyllnad
 • Upprättande och redigering av relationsritningar för flygplatsljus och kraftnät
 • Att, tillsammans med teamet, leverera tekniskt stöd till Försvarsmaktens driftorganisationer avseende flygplatsljus
   

Din chef utgår från Östersund och du är varmt välkommen att ansöka om du vill arbeta på något av våra kontor i Arboga, Göteborg, Linköping, Luleå, Växjö, eller Östersund. Arbetet medför en del resor, främst inom Sverige.

Din profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant. Du ser positivt på att få arbeta både praktiskt och analytiskt. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag. Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.


Kvalifikationer

 • Lägst gymnasiekompetens, med el/tele/teknisk inriktning eller relevant kunskap inhämtad ifrån arbetslivet
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
 • Van att arbeta i MS Office (Word, Excel, Power Point och Outlook)
 • Körkort lägst klass B


Meriterande

 • Erfarenhet av elprojektering i AutoCad
 • Kunskap om och eller erfarenhet av AMA-systemet och entreprenader
 • Erfarenhet av arbete på flygplatser
 • Erfarenhet av arbete med flygplatsljus och strömförsörjning
 • Kunskaper om ledningsdimensionering
 • Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller FMV

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.