Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektplanerare, Special Mission and Regional Aircraft

Linköping, Sweden
Closing date: 12 June 2023

Vi söker en kommunikativ planerare som tycker om att organisera och planera i en dynamisk affärsorienterad miljö.

Vi är ett växande projektteam inom avdelningen Special Mission and Regional Aircraft (SMRA), och bidrar med projektledare och planerare till projekten inom hela SMRA. Teamets ansvarsområde är förutom att bidra med resurser till de stora plattformsprojekten, även att driva mindre projekt och uppdrag inom eftermarknaden.

Verksamheten är i en expansiv fas med många projekt på gång, och just nu behövs stöd av en ny projektplanerare.

Din roll

Våra verksamheter och produkter är komplexa med många kontaktytor och intressenter, och du kommer att möta ett brett nätverk av kompetenta resurser inom olika delar av Saab. Du kommer att ges möjlighet att forma och utveckla planeringsrollen tillsammans med andra planerare och projektledare samt linjeorganisationen.

Du blir en del av ett mycket engagerat och härligt projektgäng. Vi kan följa progressen i projekten på nära håll då ombyggnad av flygplanen sker i hangaren som är i direkt anslutning till våra lokaler.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Ansvara för planeringen av ett komplext projekt med många kontaktytor och kompetensområden.
  • Skapa och upprätthålla en helhetsbild av resurstillgång och efterfrågan i projektet
  • Samla ihop samt löpande uppdatera och rapportera information om projektresultat och tidsplaner
  • Övervaka projektstatus och projektets framdrift

Din profil

Du tycker om att arbeta tillsammans med människor, är kommunikativ, självgående och gillar att hålla koll på detaljer och lösa problem. Du är intresserad av planering, projektledning och ledarskap. Du behöver kunna engelska, muntligt och skriftligt och bör vara bra på Excel.

Bra kompetens, men inte en förutsättning:

  • Erfarenhet från planering inom projekt, produktion eller liknande områden
  • Relevant kandidatexamen eller motsvarande erfarenhet

Meriterande:

  • Erfarenhet av projektplanering för komplexa projekt
  • Erfarenhet av MS Project, Antura och IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Läs mer om oss här

Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.