Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Projektsupport

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 January 2022
Apply for this job!

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vad du blir en del av

Projektkontoret som är en del av utvecklingsavdelningen ansvarar bla. för projektledning och support av tyngre utvecklingsprojekt för de tre affärsenheterna Missiles, Ground Combat och Underwater. Projektkontoret är uppdelad i fem sektioner fördelade på två orter (Linköping och Karlskoga), tre stycken Project Management med främst seniora projektledare och två stycken Project Support och Kvalité med ansvar för bland annat kalkylering, planering, uppföljning, risk- och möjlighetshantering, administration, kvalité, konfigurationsstyrning mm.

Din framtida utmaning

Projektsupport är en viktig del i ett framgångsrikt projektgenomförande och vi behöver därmed förstärkning inom området Project Support. Om du är den vi söker kommer du att bli delaktig i flera olika projektteam. Du kommer att ingå i både större och mindre projekt, samt även arbeta med linjeverksamheten.

Beroende på dina personliga egenskaper och kompetenser kommer du att få möjlighet att stötta och utveckla verksamheten inom områden som:

  • Verktygsstöd & utbildning (Projektstyrning)
  • Projektplanering 
  • Resurs- & Beläggningshantering
  • Risk- och möjlighetshantering

Den du är idag

För att lyckas i rollen bör du beskriva dig själv som social, drivande och målinriktad. Som person är du initiativtagande; du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du samarbetar väl med andra, oavsett vilken funktion eller roll du arbetar i. Du kommunicerar på ett tydligt sätt; du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Vi önskar även att du har erfarenhet av att jobba i projekt och då gärna inom området projektstyrning. Meriterande är att du har arbetat i projektstyrningsverktyget Antura Projects.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Läs mer om oss här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.