Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Projektsupport administratör

Linköping, Sweden
Closing date: 31 March 2023

På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig.

Saab Dynamics är mitt inne i en spännande förändringsresa med syfte att utveckla verksamhetens förmåga att tillgodose kundbehovet av våra produkter. Därför förstärker vi produktionsteamet i Linköpings med en administratör till Projektkontor Missil som kan vara en del i den resan. Visst låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Din roll

Du kommer att tillhöra Projektkontoret Missil, som är produktionens gränssnitt mot affärsenhet Missil. Projektkontoret ansvarar för marknads- och anbudsstöd, projektledning, orderhantering och konfigurationshantering. Tjänsten är baserad i Linköping, resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Då vi idag är ett litet område med runt 20 anställda så tror vi att rollen kan kombineras med flera typer av ansvarsområden inom administration, dels linjeadministration för området och inom hela produktionsavdelningen även verka som Learning Admin.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som linjeadministratör är:

 • On-boarding av nyanställda, t.ex. ställa iordning kontorsplats
 • Hantera inköpsbehov för avdelningen i Hansa (Saabs inköpsverktyg)
 • Ta ut rapporter t.ex. i Antura

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Learning Admin är:

 • Skapa, uppdatera och konfigurera kurser, lektioner, program
 • Bygga och redigera lektioner och kurser
 • Stödja organisationen med kompetens om hur man bäst skapar en kurs i LMS (inom Saabs struktur och processer för kurser, utbildningar, program)
 • Arbeta med och hantera fall/uppgifter kopplade till lärande i Service Now eskalerad till BA Dynamics
 • Delta i Learning Admin-forum
 • Bidra med utveckling av nya arbetssätt/förbättringar av LMS

Din profil

Du som söker tjänsten ska ha erfarenhet av administrativt arbete och är en serviceinriktad och lösningsorienterad person. Du är strukturerad och självgående, kan prioritera och fatta egna beslut. I rollen kommer du att samarbeta nära med chefer och medarbetare och därmed bör du vara lyhörd och relationsorienterad.

Kompetenskrav:

 • Minst ett års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Mycket god datorvana, inklusive goda kunskaper i Office-paketet
 • Körkort
 • Gymnasieutbildning

Meriterande:

 • God kunskap i Workday och Antura
 • Ett par års erfarenhet av att arbeta med planering och utbildning
 • Erfarenhet av dokumenthantering och arkivering
 • Eftergymnasiala studier inom administration

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet lägger grunden för vår framgång. Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida utveckling. På Saab får du möjlighet att påverka din karriärutveckling utifrån dina intresseområden.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Sista ansökningsdag är 2023-03-31. Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.