Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Prototyptekniker / Elektroniktekniker

Linköping, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Hos oss har du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra skillnad. Låter det spännande? På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Hos oss kommer du få vara delaktig i att ta fram prototyper, modeller, mindre serier och tillverkningsunderlag. Du blir en del i el-prototypverkstaden med varierande arbetsuppgifter och tar dig an olika projekt från både interna och externa parter. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att bygga prototyper på kablage och kretskort samt felsökningar och analysarbete av exempelvis fältreturer från kund. Vidare kommer du få arbeta med ombyggnation samt att modifiera elektronik. Du kommer även ha tajt samarbete med produktutveckling och verkstad.

Produktionens huvudsakliga ansvar är:

  • Sträva efter att ständigt förbättra våra processer och flöden

  • Säkerställa att kvalitet, leveranstid och kostnader överensstämmer med uppställda mål

  • Säkerställa att produktionen bedrivs på ett arbetsmiljömässigt säkert sätt och att företagets miljöpolicy efterlevs

Du kommer vara en del av en grupp på 70 personer som ansvarar för produktionsteknik, prototypverkstad och verktygskonstruktion för Saab Dynamics, ett affärsområde inom Saab. Placeringsort för tjänsten är Linköping, resor kan förekomma i tjänsten.

Din profil

Vi söker en person som är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga, du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter och hjälper till där det behövs. Du är även driven, självgående och har god förmåga att lösa komplexa problem.

Krav för tjänsten:

  • Grundläggande elektronikförståelse

  • Erfarenhet från praktiskt arbete inom mekanik och elektronik

  • Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet

  • God erfarenhet inom elinstallation och lödning av ytmonterade komponenter, gärna relevant certifiering

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

  • Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.