Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Provingenjör Gripen vapenutprovning

Location
Linköping, Sweden
Closing date
11 March 2021
Apply for this job!

Gillar du att prova nya saker? Föredrar du att jobba både "hands on" och att analysera data? På Saab Aeronautics Flight Test gör vi precis det! Vi jobbar direkt mot flygplanen som står några meter bort i hangaren, genomför prov och analyserar data för att verifiera funktion och prestanda. Vår provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i vapenutprovningen av nästa generation av Gripen!

Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör på vapen innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du kommer bland annat förbereda, genomföra och analysera prov. Vi genomför proven i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Arbetet sker mestadels i projektform och du har då en sammanhållande och drivande roll för genomförandet av proven. Efter prov sker det viktiga analysarbetet. Det finns stora möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter eftersom vår verksamhet hanterar modern teknik som utvecklas hela tiden. Det innebär också att det kommer att ställas krav på dig som medarbetare att utvecklas kontinuerligt.

Den du är idag

Du är civil- eller högskoleingenjör inom teknisk fysik, datateknik eller elektroteknik. Erfarenhet från tidigare testning av hård- och mjukvara alt en drivande roll inom projektledning är meriterande.

Du är analytisk, har ett genuint teknikintresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga för spårbarhetens skull.

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du vill leda och styra provgruppsmöten med många intressenter. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av det team som arbetar med utprovning av vapen för samtliga våra kunder. Arbetet genomförs i första hand lokalt men även i kampanjform, då vi har ett brett kontaktnät såväl internt på Saab som med kunder och leverantörer runt om i världen.

För att optimera utprovningen arbetar vi i nära samarbete med våra grannsektioner inom utprovning av taktiska system och integration. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs. Vi är en del av Saab Aeronautics.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag 2020-03-12.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.