Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Provningsingenjör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 17 June 2023

Provningsingenjör material, Strukturanalys Ubåt

Saab Kockums utvecklar, tillverkar, underhåller och uppgraderar avancerade sjösystem som ytfartyg och ubåtar till svenska försvarsmakten och andra kunder över hela världen.

Vi söker en driven provningsingenjör/tekniker till sektionen för Strukturanalys Ubåt. Detta är en roll för dig som har ett genuint intresse för metalliska material och tillverkningsteknik. Vi erbjuder dig en unik roll på ett av världens modernaste varv!

Din roll

Arbetet går ut på att stötta produktion i framtagning av nya svetsprocedurer. Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med utveckling av svets, material och ytbehandling och vara i den del som har hand om materialprovning i Karlskrona. Arbetsuppgifterna innefattar delaktighet i hela kedjan från framtagning av provobjekt, mekanisk provning och metallografi till resultatanalys och rapportskrivning. Arbetet skall utföras med noggrannhet och integritet.

Din profil

Din utbildning är minst en kandidatexamen med inriktning inom materialteknik, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.

För att vara framgångsrik i denna tjänst eftertraktas:

  • Minst några års erfarenhet av relevant laboratoriemiljö.
  • Förståelse om hantering av kemikalier.
  • Erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt.
  • God pedagogisk förmåga.
  • Erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram och produktutvecklingsprocesser.
  • Förmåga att prioritera och hantera flera projekt parallellt.
  • Meriterande är om du har erfarenhet av marina system och utbildning inom svets IWE/IWT.
  • Erfarenhet av konventionell maskinbearbetning (främst fräsning) är meriterande.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är självgående och drivande i ditt arbete. Du är noggrann och har ett analytiskt förhållningssätt. Du tar eget initiativ och ansvar samt kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Stationeringsort är Karlskrona. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Strukturanalys är idag en grupp på cirka 40 personer som ansvarar för utveckling och analys av alla de olika belastningar som ubåtens konstruktioner och system utsetts för. Gruppens ansvarsområden innefattas av de flesta discipliner inom strukturanalys såsom dynamisk- och statisk hållfasthet, utmattning och brottmekanik. På sektionen finns även kompetens inom material, svets och ytbehandling.

För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Anders Melander, rekryterande chef +46 734 188759

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.