Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Provningsingenjör material, inom strukturanalys Ubåt/Ytfartyg

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
31 October 2021
Apply for this job!

Saab Kockums utvecklar, tillverkar, underhåller och uppgraderar avancerade sjösystem som ytfartyg och ubåtar till svenska försvarsmakten och andra kunder över hela världen. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling-systemet, minsvepare och ubåtsräddningssystem. Kockums har verksamhet i Karlskrona, Malmö, Helsingborg, Docksta, Muskö och Singapore.

Vi söker en skicklig provingenjör med inriktning material till sektionen för Strukturmekanik Saab Kockums. Du kommer att sköta vårt laboratorium i Karlskrona och detta är en roll för dig som har ett genuint intresse för metalliska material. Vi erbjuder dig en unik roll på ett av världens modernaste varv!
 

Din roll

Du kommer att driva och hand om laboratoriet för materialprovning i Karlskrona. Arbetet går ut på att stötta och kvalificera produktion i deras svetsprocess. Detta genom utföra mekanisk provning (dragprov, slagprov, bockprov hårdhetsmätning), analys av mikro och makrostruktur. Arbetet skall utföras med noggrannhet och integritet.
 

Din profil

Vi söker dig som är minst kandidatexamen eller liknande examen med inriktning inom materialteknik.

För att vara framgångsrik i denna tjänst krävs:

  • Minst några års erfarenhet av relevant laboratoriemiljö.

  • Förståelse och kunskap om hantering av kemikalier.

  • Erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt.

  • God pedagogisk förmåga.

  • Erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram och produktutvecklingsprocesser.

  • Förmåga att prioritera bland och hantera flera projekt parallellt.

  • Meriterande är om du har erfarenhet av marina system, utbildning inom svets IWE/IWT.


Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är både självgående, drivande samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Stationeringsort är Karlskrona. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Sektionen  strukturmekanik är idag en grupp på ca 30 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system . Gruppens ansvarsområden innefattas av de flesta discipliner inom strukturanalys, dynamik, statisk hållfasthet, utmattning och brottmekanik. På sektionen finns även kompetens inom kompositmaterial och metalliska material.


För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!
 

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Saab har en uttalad ambition om att öka antalet kvinnliga anställda på alla nivåer inom organisationen varför vi gärna ser flera kvinnliga sökande till våra utlysta tjänster!


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Per Tingskull, recruiting manager +46 734 34 25 96

Vi ser fram emot din ansökan!