Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Provningstekniker

Karlskrona, Sweden
Closing date: 28 September 2023

Provningstekniker material, Strukturanalys Ubåt

Saab utvecklar, tillverkar, underhåller och uppgraderar avancerade sjösystem som ytfartyg och ubåtar till svenska försvarsmakten och andra kunder över hela världen.

Vi söker en driven provningstekniker till sektionen för Strukturanalys Ubåt. Detta är en roll för dig som har ett genuint intresse för metalliska material och tillverkningsteknik. Vi erbjuder dig en unik roll på ett av världens modernaste varv!

Sektionen Strukturanalys är idag en grupp på cirka 40 personer som ansvarar för utveckling och analys av alla de olika belastningar som ubåtens konstruktioner och system utsetts för. Gruppens ansvarsområden innefattas av de flesta discipliner inom strukturanalys såsom dynamisk- och statisk hållfasthet, utmattning och brottmekanik. På sektionen finns även kompetens inom material, svets och ytbehandling.

För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Din roll

Arbetet går ut på att stötta produktion i framtagning av nya svetsprocedurer. Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med utveckling av svets, material och ytbehandling och vara i den del som har hand om materialprovning i Karlskrona. Arbetsuppgifterna innefattar delaktighet i hela kedjan från framtagning av provobjekt, mekanisk provning och metallografi till resultatanalys och rapportskrivning. Arbetet skall utföras med noggrannhet och integritet.

Din profil

Du har en utbildning inom material-/tillverkningsteknik, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är självgående och drivande i ditt arbete. Du är noggrann och har ett analytiskt förhållningssätt. Du tar eget initiativ och ansvar samt kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

För denna tjänst är det även meriterande med

  • erfarenhet av relevant laboratoriemiljö.

  • förståelse om hantering av kemikalier.

  • erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram och produktutvecklingsprocesser.

  • erfarenhet av marina system och utbildning inom svets IWE/IWT.

  • erfarenhet av konventionell maskinbearbetning (främst fräsning).

Stationeringsort är Karlskrona. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är självgående och drivande i ditt arbete. Du är noggrann och har ett analytiskt förhållningssätt. Du tar eget initiativ och ansvar samt kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Anders Melander, rekryterande chef +46 734 188759

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.