Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Quality Manager till Aviation Services på Saab AB

Location
Nyköping, Sweden
Closing date
3 December 2021
Apply for this job!

Nu söker vi en Quality Manager med flygingenjörs- eller flygteknikerbakgrund som brinner för kvalitetsfrågor och ständiga förbättringar

Din framtida utmaning

I rollen som Quality Manager Part 145 blir du en del av affärsenheten Aviation Services kvalitetsstab.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Quality Manager består av att:

  • Utveckla, administrera och underhålla revisionsprogram för respektive tillstånd
  • Ansvara för planering och utförande av revisioner, internt och i samverkan med myndigheter och kunder inom respektive tillstånd
  • Övervaka förändringar av gällande regelverk och styrande dokument inom Part 145
  • Övervaka upprätthållande av behörigheter för bolagets tekniska personal
  • Medverka vid uppdatering av styrande dokument inom respektive tillstånd såsom MOE etc.
  • Hantering och utvärdering av avvikelsehantering
  • Ansvara för kontakter med myndigheter gällande företagets Part 145-tillstånd
  • Ansvara för direktrapportering till AM (Accountable Manager)

Du kommer vara kontaktperson mot civila och militära luftfartsmyndigheter gällande tillståndsfrågor och du kommer även supportera verksamheten i kvalitetsfrågor. Således kommer du ha många olika kontakter både internt och externt.

Innehavaren av rollen CMM/ SM kräver godkännande av Transportstyrelsen respektive Militära Flyginspektionen.

Placeringsort: Linköping eller Nyköping

Den du är idag

Du har flygteknisk ingenjörsutbildning eller flygteknikerutbildning, men kan även ha flerårig (minst 10 års) erfarenhet från relevant befattning inom luftfartsområdet.

Kvalitetsstyrning, kvalitetsrevisioner och säkerhetsledningssystem (SMS – Safety Management System) samt gällande regelverk (tekniskt och operativt) inom ICAO, EASA och SE-EMAR är områden som du är välbekant med.

Du har goda kunskaper inom riskhantering, Human Factors och grundorsaksanalyser, samt har en positiv inställning till säkerhetskultur.

Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande befattningar.

Som person är du prestigelös och bra på att kommunicera. Du har lätt att samarbeta med andra samtidigt som du är självgående, strukturerad och drivande. Du brinner för att jobba med kvalitetsfrågor och ständiga förbättringar. Vi ser också gärna att du har en god analytisk förmåga samt en förståelse för att arbeta proaktivt.

Vi förutsätter att du har mycket god datorvana och behärskar Office-paketet och eventuell erfarenhet av verktyget WebManuals är meriterande.

Du ska även ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aviation Services, en affärsenhet inom affärsområdet Aeronautics. Vi arbetar inom område flyg och har en bred och djup supportverksamhet på många orter inom Sverige, men har även en omfattande internationell verksamhet. Vi arbetar med både flygplan och helikoptrar i form av helhetslösningar (turn-key) så väl som fristående lösningar till försvarsmakter, civila myndigheter, operatörer och OEM-leverantörer (Original Equipment Manufacturer).

Part 145-verksamheten bedrivs inom EASA, AUB (civilt), samt inom SE-EMAR (militärt) regelverken.

Aviation Services är verksamma på ett flertal orter, bl.a. Nyköping, Linköping, Stavanger, Malmslätt och Ljungbyhed. Vi utför underhåll på ett flertal luftfartygstyper, åt interna och externa kunder.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mer om oss här