Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Räddningsvinsch Mekaniker

Location
Linköping, Sweden
Closing date
25 May 2022
Apply for this job!

Känner du dig redo för nya utmaningar och har ett stort tekniskt intresse, då kan vi ha tjänsten för just dig!

Din framtida utmaning

Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden gentemot våra kunder inom flygplan- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden. Vi bedriver verksamhet främst i Linköping och Ronneby och söker nu en Mekaniker till vår verkstad i Linköping där vi underhåller Räddningsvinschar och Lastkrokar tillhörande olika Helikoptersystem. Där kommer du att bli en del av ett team som består av 8 personer.

I rollen som Mekaniker för Räddningsvinsch kommer du att arbeta på komponentnivå med att genomföra felsökning, underhåll, reparationer och sluttester enligt fastställda instruktioner och regelverk. Vid behov stöttar vi också Helikopteroperatörerna med underhåll ute på plats samt utbildar deras personal.

Den du är idag

För den här tjänsten söker vi dig som har gymnasieutbildning eller tidigare relevant erfarenhet. Vi ser att olika typer av bakgrund inom industri och mekanik kan vara relevant för den här tjänsten. Det som är av stor vikt är att du har ett tekniskt intresse och vana att skruva.

Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom finmekaniskt arbete.

Du har lätt att samarbeta med andra, är serviceinriktad, flexibel och trivs med att jobba i grupp samt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här . Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Avdelningen Support Solution som du kommer att bli en del av består i dag av ca 275 medarbetare. Vi finns i Linköping (Tannefors/Malmslätt), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger. Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Vi erbjuder all vår personal anställningstrygghet och respekterar våra anställdas behov av balans mellan arbete och fritid. Vi tar hand om vår personal, värdesätter lojalitet och att Du kan stå bakom vår värdegrund och våra ledord - förtroende, kunskap, vilja.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.