Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Räddningsvinsch Tekniker

Linköping, Sweden
Closing date: 14 April 2023

Har du ett stort tekniskt intresse och önskar att bli en del av ett glatt gäng. Känner du dig redo för nya utmaningar, då kan vi ha tjänsten för just dig!

Vi söker nu en Tekniker till vår verkstad i Linköping där vi underhåller Räddningsvinschar och Lastkrokar tillhörande olika Helikoptersystem.

Din roll

I rollen som Tekniker för Räddningsvinsch kommer du att arbeta på komponentnivå med att genomföra felsökning, underhåll, reparationer och sluttester enligt fastställda instruktioner och regelverk. Vid behov stöttar vi också Helikopteroperatörerna med underhåll ute på plats samt utbildar deras personal.

Din profil

För den här tjänsten söker vi dig som har minst gymnasieutbildning eller tidigare relevant erfarenhet. Vi ser att olika typer av bakgrund inom industri och mekanik kan vara relevant för den här tjänsten.

Det är av stor vikt är att du har ett tekniskt intresse och vana att skruva.

Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom finmekaniskt arbete.

Du har lätt att samarbeta med andra, är serviceinriktad, flexibel och trivs med att jobba i grupp. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen Support Solution som du kommer att bli en del av består i dag av ca 275 medarbetare. Vi finns i Linköping (Tannefors/Malmslätt), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger. Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar. Du kommer att bli en del av ett team som består av 9 personer.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.