Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Raketstolsmekniker till Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 26 January 2023

SAAB expanderar sin verksamhet inom JAS39 systemet och söker nu en ny medarbetare till vårt team i Tannefors/Linköping. Avdelningen Aircraft Installation and Delivery är en verksamhet som levererar nytillverkade Gripen samt utför underhåll, modifikationer och reparationer av Gripen systemet både inom och utanför Sveriges gränser.  I avdelningen ingår även vår Stolsverkstad där vi utför nyladdning av raketstolar samt nypackning av nödpackar till raketstolen, vi utför även underhåll och modifieringar av den Martin Baker raketstol som sitter i både 39C/D och E.

I din roll som stolsmekaniker kommer du att ingå i ett team där ni tillsammans laddar och packar raketstolar. Ni utför även modifieringar och underhåll på stolar både till vår Gripen produktion och till vår eftermarknads support. För att kunna utföra dessa uppgifter kommer du att få gå ett antal olika kurser med inriktning på Martin Bakers stol MK 10 LS. Huvudsakliga arbetsplatsen är Tannerfors/Linköping men utlands resor för att supporta våra exportkunder förekommer också.

I vårt team strävar vi efter att kunna hjälpa varandra med de flesta uppgifter som uppstår. Det innebär att det krävs att du är flexibel och inte rädd för att hjälpa andra vid behov.

Dina uppgifter omfattar bland annat:

* Ladda raketstolar

* Ladda och packa nödpackar
* Genomföra modifieringar
* Genomföra underhåll
* Medverka vid planering av de jobb som skall genomföras
* Supporta kunder i och utanför Sverige

* Resor till våra kunder vid behov

Din profil
Vi söker dig med intresse för teknik. Du har god datorvana, är lösningsorienterad, har förmåga att motivera dig själv, att ha många bollar i luften, är hjälpsam och trivs att arbeta med andra.

Krav:
* Gymnasial utbildning inom teknik eller tidigare relevant arbetslivserfarenhet
* Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.
* Goda datakunskaper


Meriterande:
* Genomgått utbildning på Martin Baker i England
* Erfarenhet inom militärt eller civilt komponentunderhåll

* Erfarenhet från annan finmekanisk underhåll eller produktion

* Erfarenhet från affärssystem , FENIX, ERP eller liknande
* Kunskap/kännedom om JAS 39

* Kunskap/kännedom om andra civila eller militära flygplan/Helikoptrar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.